Viktor Ianukovici a facut infarct - presa rusa

Autor: Ana Ilie
Vineri, 07 Martie 2014, ora 10:31
12135 citiri
Viktor Ianukovici a facut infarct - presa rusa

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici ar fi suferit un infarct si se afla spitalizat la Moscova.

Presa rusa citata de ruvr.ru arata ca medicii considera ca starea politicianului este grava.

Informatia nu a fost confirmata oficial.

Se stie ca Viktor Ianukovici se adaposteste in Rusia, la Rostov-pe-Don, unde a si tinut o conferinta de presa. Un activist ucrainean anuntase, anterior conferintei, ca Ianukovici ar fi murit. Presedintele rus, Vladimir Putin, a precizat insa ca a discutat cu acesta si este bine, sanatos.

Ianukovici a fost demis in urma cu aproape doua saptamani, in urma unui vot al Parlamentului. Partidul sau, partidul Regiunilor, a pierdut majoritatea dupa ce zeci de parlamentari au trecut de partea Opozitiei. Nou-alesul presedinte al parlamentului, Aleksandr Turcinov, a fost numit si presedinte interimar al Ucrainei.

Noul regim a stabilit intoarcerea la Constitutia din 2004, care reduce puterile presedintelui, si a stabilit alegeri prezidentiale anticipate pentru 25 mai. Ianukovici a fost pus pe lista celor mai cautati si pe numele sau a fost emis un mandat de arestare.

Ianukovici sustine ca inca e presedintele Ucrainei si cere ajutor Rusiei

Intr-o conferinta tinuta in Rusia, la Rostov-pe-Don, Ianukovici a spus ca a fost nevoit sa fuga din tara din cauza amenintarilor la adresa sigurantei sale, afirmand ca "huliganii fascisti" au preluat puterea in Ucraina.

"Am fost fortat sa plec din cauza amenintarilor la adresa vietii mele si a familiei mele. Ucraina este condusa de nationalisti pro-fascisti, reprezentand minoritatea", a spus Ianukovici, la prima iesire publica de cand a fost demis.

Ianukovici: Am fugit din Ucraina din cauza amenintarilor. Vestul a sprijinit violentele (Video)

Fostul presedinte ucrainian a afirmat ca vrea sa lupte pentru viitorul tarii, adaugand ca trebuie organizate alegeri prezidentiale in luna decembrie 2014, dupa care sa fie adoptata o noua Constitutie.

Fostul lider de la Kiev a vorbit ca si cum s-ar afla in continuare la conducerea tarii, afirmand ca nu l-a demis nimeni si ca "vom invinge, vom trece de aceasta criza".

El a spus ca a avut incredere in "decenta mediatorilor occidentali", atunci cand a semnat acordul de pace supervizat de Uniunea Europeana.

Ianukovici a comentat si situatia din Crimeea: "In calitate de presedinte al Ucrainei, declar ca Crimeea ar trebui sa ramana pe teritoriul Ucrainei, mentinand o autonomie extinsa". In plus, a explicat ca tot ce se intampla acum in peninsula "este o reactie naturala la lovitura de stat mafiota din Kiev".

Fostul presedinte ucrainian a explicat si cum a fugit din tara: a parasit Kievul indreptandu-se catre Harkov, inainte de a ajunge la Donetk, dupa care in Luhansk si, de aici, in Crimeea.

"Ma voi intoarce in Ucraina de indata ce siguranta mea si a familiei mele poate fi garantata", a precizat Ianukovici, care a spus ca se afla in Rostov pentru ca acolo se afla un bun prieten care i-a oferit adapost.

Nu in ultimul rand, Viktor Ianukovici a subliniat ca nu va participa la alegerile prezidentiale din 25 mai, pe care le considera ilegale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ianukovici infarct, #Ucraina Ianukovici , #Ucraina