Comisia Europeana, in razboi deschis cu Viktor Orban: Poporul ungar merita adevarul!

Joi, 28 Februarie 2019, ora 20:52
6062 citiri
Comisia Europeana, in razboi deschis cu Viktor Orban: Poporul ungar merita adevarul!
Foto: captura video Youtube

Comisia Europeana (CE) a hotarat sa se bata "punct cu punct" impotriva campaniei eurofobe lansate de Ungaria, cu trei luni inaintea alegerilor europene, si a publicat joi un set de argumente, pe retele de socializare, prin care respinge acuzatii ale premierului Viktor Orban.

"Regretam ca trebuie sa facem acest lucru, insa noi consideram ca poporul ungar merita adevarul despre ceea ce face Comisia", a declarat o purtatoare de cuvant CE, Mina Andreeva.

Raspunsul este dat "in numele Comisiei Europene, iar (comisarului ungar insarcinat cu Educatia si Tineretul) Tibor Navracsics face parte din ea", a declarat ea.

Tibor Navracsics este membru al Partidului Fidesz-Uniunea Civica Ungara al lui Orban.

"Campania Guvernului ungar deformeaza adevarul si cauta sa prezinte o fotografie sumbra a unui complot vizand sa creasca migratia catre Europa. Adevarul este ca nu exista un complot. Afirmatiile Guvernului ungar sunt, in cel mai rau caz, incorecte in plan factual, in cel mai bun caz, foarte inselatoare", afirma CE in argumentul sau de sapte raspunsuri date celor sapte acuzatii proferate de catre Guvernul ungar.

CE a postat online acest document si l-a difuzat pe conturile sale pe Twitter.

Guvernul national-conservator al premierului Viktor Orban, membru al Partidului Popular European (PPE), a lansat saptamana trecuta o campanie sub sloganul "Si voi aveti dreptul sa stiti ce pregateste Bruxellesul".

Afisele sunt ilustrate cu fetele lui Jean-Claude Juncker, presedintele CE si membru PPE, si miliardarului american de origine ungara Georges Soros, tapul ispasitor al lui Orban si nationalistilor.

Cei doi sunt acuzati ca vor sa oblige statele membre UE sa accepte refugiati si sa incerce sa slabeasca punctele de trecere ale frontierelor nationale.

Ofensiva lansata de Orban a deschis o dezbatere in cadrul PPE intre sustinatori ai excluderii sale si cei care prefera ca acesta sa ramana in formatiune, cu scopul de a-l putea incadra si a evita astfel sa se alieze altor lideri antieuropeni.

Juncker s-a pronuntat in mai multe randuri in favoarea excluderii lui Orban si a partidului acestuia din PPE, insa capul de lista al PPE in alegerile europene, germanul Manfred Weber se opune.

PPE este dominat de CDU si CSU, cele doua partide conservatoare germane, iar cancelarul Angela Merkel este reprezentanta familiei conservatoare in cadrul Consiliului European.

O prima dezbatere interna a PPE este prevazuta miercurea viitoare, in cadrul grupului sau in Parlamentul European (PE).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Juncker Comisia Europeana raspuns campanie Orban , #premier Ungaria
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Tovarasul Samovarov o sa ne predice Modelul Ungar.