Viktor Orban a vizitat Academia de Hochei de la Carta. Presa nu a avut acces, la final s-a intonat imnul secuiesc

Vineri, 10 Mai 2019, ora 19:40
4671 citiri
Viktor Orban a vizitat Academia de Hochei de la Carta. Presa nu a avut acces, la final s-a intonat imnul secuiesc
Foto: Facebook Kelemen Hunor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat vineri dupa-amiaza Academia de Hochei cu sediul in localitatea Carta, finantata de Guvernul Ungariei, a asistat la un antrenament pe patinoarul din localitate si a primit in dar un tricou cu numele sau.

Vizita premierului Ungariei la sediul academiei si al centrului metodologic nu a fost deschisa presei, jurnalistii avand acces doar la un antrenament sustinut de mai multi copii, elevi ai academiei, pe patinoarul din Carta.

Antrenamentul a fost urmarit atat de Viktor Orban si de alti membri ai delegatiei sale, printre care s-a numarat si presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, cat si de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, nascut in localitatea Carta si de senatorul UDMR Tanczos Barna, presedintele Fundatiei Mens Sana, prin care se finanteaza Academia de Hochei de la Carta.

De asemenea, Viktor Orban a strans mana mai multor copii hocheisti, iar la finalul antrenamentului a intrat pe gheata patinoarului, alaturi de ceilalti oficiali si de micii hocheisti. Momentul s-a incheiat cu intonarea imnului secuiesc de catre cei prezenti in patinoar, inclusiv de catre premierul Ungariei.

Potrivit informatiilor furnizate AGERPRES de senatorul Tanczos Barna, premierului Viktor Orban i-a fost oferit in dar, in timpul vizitei la sediul academiei, un tricou de hochei cu numele sau si un puc de hochei.

Senatorul Tanczos Barna s-a aratat onorat de faptul ca premierul Ungariei a vizitat academia de la Carta, pe care Executivul de la Budapesta a finantat-o, in ultimii trei ani, cu peste cinci milioane de euro.

"Pentru noi a fost o onoare deosebita sa fim vizitati de premierul Ungariei, premierul Guvernului care a finantat in ultimii trei ani un proiect amplu de dezvoltare a miscarii hocheistice din Tinutul Secuiesc. Ne simtim onorati ca dintre toate ramurile sportive finantate de guvernul maghiar, hocheiul din Tinutul Secuiesc a fost ales de premier. Am prezentat realizarile de pana acum si planurile de viitor. Miscarea hocheistica din Tinutul Secuiesc asigura, practic, majoritatea jucatorilor din reprezentativa nationala a Romaniei, dand, in acelasi timp, jucatori de valoare si echipei nationale maghiare", a declarat Tanczos Barna, pentru AGERPRES.

Academia de Hochei a Tinutului Secuiesc, cu sediul in localitatea Carta, este finantata de Guvernul Ungariei si dispune de facilitati moderne pentru invatarea si practicarea acestui sport de catre copiii din zona, cum ar fi o sala de antrenamente, un patinoar acoperit, echipamente de specialitate dar si unul dintre cele mai moderne centre medicale de recuperare sportiva din Romania si un centru metodologic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Viktor Orban Romania Academia Hochei Herta, #Orban Romania imn secuiesc , #premier Ungaria