Viktor Orban a uitat de scuzele adresate Europei si revine la tonul bataios: I-am dat in vileag si fireste ca sunt suparati

Luni, 25 Martie 2019, ora 09:37
4517 citiri
Viktor Orban a uitat de scuzele adresate Europei si revine la tonul bataios: I-am dat in vileag si fireste ca sunt suparati
Foto: Facebook/Viktor Orban

Guvernul maghiar ar putea relua campaniile media impotriva institutiilor Uniunii Europene, a sugerat premierul Viktor Orban, intr-un moment in care partidul sau nationalist, FIDESZ, tureaza motoarele in vederea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Dupa ce Partidul Popular European (PPE) a decis, miercuri seara, suspendarea formatiunii conduse de premierul Viktor Orban, acesta a incetat atacurile si a prezentat scuze membrilor PPE, dar discursul sau a reluat tonul bataios intr-un interviu acordat duminica postului public de radio, arata Reuters.

"Oamenii sunt un pic suparati pe noi la Bruxelles pentru ca la inceputul campaniei electorale pentru Parlamentul European am desfasurat o campanie de informare in Ungaria aratand, in esenta, ce punea Bruxelles-ul la cale", a declarat Orban.

"I-am dat in vileag si fireste ca sunt suparati", a adaugat premierul ungar.

Reuters aminteste ca premierul nationalist al Ungariei a avut deseori conflicte cu UE pe subiectul campaniilor sale impotriva imigratiei si a reformelor din domeniul Justitiei.

"Treaba noastra acum este sa continuam sa informam poporul despre ce are de gand Bruxelles-ul", a adaugat Orban in interviul acordat. "Nu ar trebui sa dam inapoi, nu ar trebui sa ne speriem pentru ca adversarul ne confrunta si ne ataca cu furia celor care au fost dati in vileag".

Intrebat daca aceste afirmatii inseamna ca Budapesta va relua campaniile media anti-EU, un purtator de cuvant al Executivului de la Budapesta a refuzat sa comenteze, afirmand doar: "cuvintele prim-ministrului vorbesc de la sine".

Orban si-a indreptat criticile si asupra prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, socialistul european care vizeaza postul detinut in prezent de Juncker, dupa alegerile europarlamentare din mai. El s-a referit la Timmermans ca la un birocrat bruxelez intangibil, care traieste "intr-o bula".

In acelasi interviu, citat de DPA, Orban a afirmat ca "la Bruxelles se construieste o elita birocratica care a pierdut legatura cu realitatea".

El a cerut ascultatorilor sa voteze pentru FIDESZ la scrutinul europarlamentar "pentru a arata celor din Bruxelles ca ceea ce se intampla in Ungaria este ceea ce doreste poporul ungar" si a adaugat ca politica UE nu ar trebui dictata la Bruxelles de "partide care deviaza spre stanga".

Seful Executivului de la Budapesta a mai declarat ca rezultatul votului european va determina daca partidul sau ramane in PPE sau va cauta o alta alianta in Europa.

Amintim ca Partidul Popularilor Europeni a decis, miercuri, suspendarea lui FIDESZ, o solutie descrisa ca fiind una de compromis. Decizia a fost luata la capatul unei proceduri in care alte partide membre ale familiei popularilor europeni au amenintat cu plecarea, cum e cazul Partidului Crestin-Social din Luxemburg.

Decizia a fost determinata, in parte, de campania media prin care Viktor Orban l-a atacat pe presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, infatisandu-l ca pe un sustinator al imigratiei masive in Europa si ca pe o marioneta a miliardarului american de origine ungara George Soros, acuzatii respinse de Comisia Europeana ca fanteziste.

Iata si pozitia UDMR dupa ce partidul lui Viktor Orban a fost suspendat din PPE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viktor Orban atac UE, #Viktor Orban suspendare partid , #premier Ungaria