Olguta Vasilescu, despre Violeta Alexandru: Ne ia la misto. Ministrul Muncii: Am sentimentul ca sunt sub ancheta

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 17:51
9414 citiri
Olguta Vasilescu, despre Violeta Alexandru: Ne ia la misto. Ministrul Muncii: Am sentimentul ca sunt sub ancheta
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Olguta Vasilescu a avut un schimb de replici cu Violeta Alexandru, la discutiile din comisia pentru munca a Camerei. Deputatul PSD i-a spus ministrului Muncii ca ia membrii forului legislativ "la misto" ca nu taie pensiile si salariile. Ministrul Muncii i-a transmis lui Vasilescu ca "a sarit calul".

"V-am intrebat cu subiect si predicat, nu daca respectati Legea salarizarii de la 1 ianuarie, ci daca dati diferentele de 25%. Acum, va-ntreaba dl presedinte...noi vrem sa stim de la dvs viziunea, ati spus ca Ordonanta 114 o veti abroga, aceasta este si salariul minim de 3.000 de lei pentru muncitorii in constructii si salarizarea pe grila din 2022 direct pentru profesori.

Va intrebam de viziunea dumneavoastra ca ministru, ca sunteti cetatean roman si obligat sa respectati Legea. Veti schimba? Sunteti de acord cu colegii dumneavoastra care spun ca vor abroga Ordonanta 114 in integralitate, deci si cu aceste salarii, sau nu? Ca inteleg ca ati lucrat si la programul de guvernare", i-a spus Lia Olguta Vasilescu ministrului Muncii Violeta Alexandru, marti, la discutiile din comisia pentru munca a Camerei Deputatilor.

Reactia vine in contextul in care Violeta Alexandru a afirmat, despre Pilonul II de pensii si Ordonanta 114, ca nu exista inca nimic clar stabilit pe baza acestui subiect.

"Sunt omul care vine in fata dumneavoastra cand are situatii pe care sa le comunice, nu exista nimic conturat, nu a fost nimic in discutie. V-am spus ca respect Legea, alta discutie pe aceasta tema", a explicat ministrul Muncii.

"Sigur ca veti respecta Legea care e in vigoare, ca sunteti obligata. Numai ca Legea care e in vigoare astazi, poate fi alta maine, pe care tot asa, o s-o respectati", i-a replicat Lia Olguta Vasilescu.

"Am sentimentul ca sunt sub ancheta. Va raspund cu subiect si predicat, la patru zile de la preluarea mandatului, in situatia in care descoperim tot felul de probleme despre cum a fost folosit bugetul, apar de sub sertare litigii, situatii bomba, nu am decat sa ma documentez cum sa ma prezint in fata dvs", a declarat Violeta Alexandru.

"Doamna, cat de nefericita sunteti? O sa va plangem", i-a transmis fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Violeta Alexandru a afirmat ca urmeaza consultari pe baza Pilonului de pensii, dar este cert ca cei care beneficiaza de pensii din Pilonul I nu vor ramane fara venituri.

"In legatura cu intrebarea legata de Pilonul II, in primul rand, vreau sa spun ca nu ne atingem de pensiile pensionarilor. Urmeaza sa ne consultam, inclusiv cu administratorii fondurilor, nu intentionez sa fac o crestere fara sa analizam, sa discutam public. In niciun caz prin cresterea contributiilor la Pilonul II, cei care beneficiaza din pilonul I raman fara pensii. Noi ne-am luat o obligatie de a creste contributia pana la 6%", a precizat Alexandru.

Deputatul PSD a subliniat ca actualul ministru al Muncii "ia la misto" comisia, prin afirmatiie facute.

"Eu am intrebat daca nu se atinge de Pilonul 1, asta inseamna ca matematic, trebuie sa mareasca 25%, ceea ce inseamna taierea salariilor. Acum ne spune ca nu va taia pensiile de pe Pilonul 1, pentru Dumnezeu, dar cine a spus asta? Trebuie sa fii dement sa crezi ca se poate taia Pilonul I cu totul, asa a sugerat. Ne ia la misto acum, ca nu se taie", a punctat Olguta Vasilescu.

In timpul acestui schimb de replici, Violeta Alexandru a cerut sa nu i se mai taie microfonul in timpul discutiei.

"Cand nu ne mai intelegem cu cineva, trebuie pus microfonul pe mute. Ati sarit calul. Ati auzit ce dialog era aici? Cineva trebuia sa puna mana pe butonul de mute. Nu va aruncati peste masa. Nu avem niciun deadline pentru a termina aceasta sedinta", i-a replicat Adrian Solomon, presedintele comisiei pentru munca a Camerei Deputatilor.

"Eram in mijlocul frazei, nu sarisem nici calul, nici masa", a fost reactia Violetei Alexandru.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a fost chemata, marti, la discutii in Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor, pe tema majorarii salariului minim si a Pilonului II de pensii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#schimb replici Olguta Vasilescu Violeta Alexandru , #ministrul Muncii