Comisia de Arbitraj din PNL a anulat decizia de excludere a lui Catarama din partid

Luni, 06 August 2018, ora 10:43
3098 citiri
Comisia de Arbitraj din PNL a anulat decizia de excludere a lui Catarama din partid
Foto: Arhiva Facebook/ Viorel Catarama

Comisia de Arbitraj PNL Bucuresti a stabilit ca decizia de excludere a lui Viorel Catarama din partid este nula, avand in vedere ca mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anuntarea din timp a persoanelor vizate de excludere si dreptul la aparare.

"Admite contestatia formulata de Catarama Viorel si declara nula Decizia nr. 103/09.07.2018 a BEX al Partidului National Liberal. Cu drept de recurs in 5 zile de la comunicare", se arata in decizia luata in data de 3 august de catre Comisia de Arbitraj a PNL Bucuresti.

Sesizarea a fost facuta de catre Viorel Catarama, prim-vicepresedintelui PNL Sector 2, dupa ce Biroul Executiv al PNL a votat, in 9 iulie, excluderea sa, la propunerea lui Ludovic Orban.

La acea vreme, Catarama spunea ca nu a fost anuntat ca ar urma sa se discute o asemenea masura si l-a acuzat pe liderul PNL ca "si-a folosit influenta ca sa ma elimine din partid inainte de o eventuala candidatura a mea".

Propunerea de excludere a fost votata cu 18 voturi la 6, pentru "incalcarea repetata a statutului".

In decizia Comisiei de Arbitraj se arata ca: "Domnul Catarama Viorel adauga faptul ca nu a existat nicio sedinta a BEX anterioara celei in care s-a adoptat Decizia in cauza, in care sa se aduca in discutie posibilitatea unei eventuale sanctionari a sa.

Nu exista o ordine de zi a sedintei BEX din data de 09.07.2018 care sa cuprinda un punct distinct referitor la sanctionarea sa.

Nu exista un proces verbal al sedintei BEX, din data de 09.07.2018, in care sa fie prevazute motivele pentru care a fost sanctionat si nu a fost convocat la sedinta BEX in care s-a adoptat decizia de sanctionare contestata.

La intrebarea completului daca a fost anuntat sub orice forma ca urmeaza sa se puna in discutie sanctionarea sa domnul Catarama Viorel a raspuns ca sub nicio forma nu a fost instiintat, chiar mai mult, a aflat prin intermediul mass-media de decizia luata".

Comisia a luat in considerare faptul ca statutul PNL prevede: "Fara discriminari sau privilegii, membrii PNL au urmatoarele drepturi: f) sa se apere in interiorul partidului de orice acuzatie, in conformitate cu prevederile Statutului si ale regulamentelor partidului;" dar si ca "membrii luati in discutie spre a fi sanctionati vor fi anuntati, prin adresa scrisa, sms sau e-mail la adresele declarate in cererea de adeziune, cu cel putin 3 zile inainte de data intrunirii organismului care dezbate cauza lor si au dreptul sa foloseasca in apararea lor toate mijloacele de proba".

Viorel Catarama l-a atacat in repetate randuri pe Ludovic Orban, spunand ca acesta trebuie inlaturat de la sefia PNL pentru lipsa de comunicare, deciziile pe care le ia fara sa se consulte cu ceilalti liberali si pentru faptul ca a "predat" guvernarea la inceputul anului, atunci cand a mers la consultarile de la Cotroceni fara vreo propunere de premier.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Viorel Catarama exclus PNL, #Viorel Catarama PNL , #stiri Viorel Catarama