Fiul lui Hrebenciuc, retinut de DNA pentru spalare de bani

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 09:13
27560 citiri
Fiul lui Hrebenciuc, retinut de DNA pentru spalare de bani

Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului demisionar Viorel Hrebenciuc, a fost retinut pentru 24 de ore, joi dimineata, de procurorii DNA.

El este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Masura retinerii a fost luata dupa ce Andrei Hrebenciuc a fost audiat timp de cinci ore la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care tatal sau este urmarit penal.

Andrei Hrebenciuc a fost adus cu duba la sediul DNA, joi dimineata, in jurul orei 4:00. El a dat explicatii in fata procurorilor pana la ora 9:00, cand a fost retinut pentru 24 de ore si va fi dus cu propunere de arestare preventiva la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa cum transmit televiziunile de stiri.

Fiul lui Hrebenciuc a fost scos din sediul DNA Brasov cu catuse la maini si urcat intr-o duba cu care, cel mai probabil, va fi transportat la instanta suprema din Capitala, unde se va judecata propunerea de arestare preventiva.

Andrei Hrebenciuc nu a facut nicio declaratie la iesire, iar avocatul lui a confirmat ca acesta a fost retinut, fara sa ofere detalii suplimentare.

Fiul lui Hrebenciuc, adus cu duba la audieri. Tatal acuza ca Ponta e tinta DNA

Viorel Hrebenciuc si fiul sau au mers impreuna la DNA Brasov, fostul deputat sustinand ca el si Andrei sunt nevinovati, adevarata tinta din acest dosar fiind Victor Ponta.

Perchezitii la firma lui Andrei Hrebenciuc

Procurorii DNA au desfasurat, miercuri, perchezitii la firma lui Andrei Hrebenciuc din Bucuresti. Descinderile au avut loc in dosarul retrocedarilor ilegale, in care social-democratul este urmarit penal alaturi de alti membri importanti din PSD, cum ar fi Ilie Sarbu sau Ioan Adam.

Perchezitii la firma fiului lui Viorel Hrebenciuc (Video)

E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Anchetatorii sustin ca Andrei Hrebenciuc a fost implicat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri chiar de tatal lui, care l-a folosit ca intermediar. Fostul deputat ar fi urmat sa primeasca 12.000 de hectare de teren forestier, in schimbul influentarii unui proces intentat de angajatii Romsilva, care s-au opus retrocedarilor.

Potrivit comunicatului DNA, incepand cu data de 24 iunie 2013, Andrei Hrebenciuc, impreuna cu inculpatii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si Bengescu Dan Costin, ar fi constituit un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.

Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

Procurorii mai arata ca, in baza unei intelegeri prealabile cu Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciuc, Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe Dragoi Carmen Elisabeta, administrator al SC Resedinta Varstnicilor SRL, sa incheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Bengescu Dan Sorin pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita printr-o decizie civila a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha.

Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau.

SC Resedinta Varstnicilor SRL are ca asociat unic pe Majura Limited (cu sediu social in Cipru), persoana juridica cipriota al carei asociat real este Hrebenciuc Andrei.

Prin disimularea adevaratei naturi a provenientei folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobandirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urma sa comita infractiunea de trafic de influenta, mai precizeaza DNA.

Calendarul unei potentiale arestari pentru Hrebenciuc si Adam

Vinerea trecuta, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal, provocand un prejudiciu de 300 de milioane de euro. Intre timp, Hrebenciuc si-a dat demisia din functia de deputat, insa a ramas membru PSD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Andrei Hrebenciuc retinut DNA, #fiu Hrebenciuc retinut , #Andrei Hrebenciuc
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Smintiţi cu minţile rătăcite îşi trimit copiii în puşcărie. Ţiganii