Hrebenciuc: Am demisionat, nu ma razgandesc. Ma voi intoarce! (Video)

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 11:29
4532 citiri
Hrebenciuc: Am demisionat, nu ma razgandesc. Ma voi intoarce! (Video)
Foto: enational.ro

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc spune ca a demisionat din Parlament pentru a se pune la dispozitia procurorilor si ca "nu se razgandeste".

"Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Un lucru va spun, ca nu ma razgandesc. Ma pun la dispozitia procurorilor, nu am imunitate. E decizia mea personala, nu am vorbit cu nimeni si fiecare face cum considera", a spus Viorel Hrebenciuc, dupa ce a fost intrebat daca si alti parlamentari implicati in dosare penale ar trebui sa faca la fel.

"Da, dupa 18 ani nu-mi este usor", a mai adaugat Viorel Hrebenciuc, dar a spus ca se va intoarce in Parlament odata cu alegerile din 2016.

Deputatul PSD a fost intrebat de jurnalisti si in legatura cu discutiile din stenograme in care vorbea de promovarea lui Dan Sova ca presedinte al PSD.

"Nu am incalcat niciun fel de norma. Daca va uitati atent, astea sunt discutii pe care le faci la cafea, cum faceti si dumneavoastra. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit", a spus Hrebenciuc.

El a aratat ca regreta, insa, plecarea din Parlament si a spus ca va candida din nou in 2016. Hrebenciuc a adaugat ca se simte "foarte tare psihic" si a precizat ca "nu am facut nici presiuni asupra lui Sova".

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

DNA trimisese vineri Parlamentului o cerere de avizare a arestarii preventive fata de deputatul Viorel Hrebenciuc, dupa ce pe numele acestuia fusese declansata urmarirea penala in dosarul retrocedarilor ilegale.

Luni, Viorel Hrebenciuc a fost chemat din nou la DNA si o noua actiune de urmarire penala a fost pornita de procurorii anticoruptie, fiind suspectat de trafic de influenta si incercare de obtinere a unor informatii confidentiale despre dosarele sale.

Mafia retrocedarilor: Calendarul unei potentiale arestari pentru Hrebenciuc si Adam

Potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au discutat pe data de 17 octombrie 2014 despre initierea unei "propuneri legislative privind amnistia si gratierea unor pedepse" si au analizat "in detaliu", acuzatiile aduse de DNA primului in legatura cu reconstituirea unor suprafete de fond forestier, despre conditiile de incriminare a acestor fapte si despre riscul de a fi condamnat.

Pentru a evita ca o eventuala condamnare sa "fie pusa in executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului sau de partid Dan Sova sa il asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie si gratiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o", afirma comunicatul DNA.

Discutiile dintre cei doi privind evitarea executarii de pedeapsa au vizat si cazul unui alt membru reprezentativ al partidului, "care fusese condamnat nedefinitiv in prima instanta pentru luare de mita, la pedeapsa inchisorii". Prin demersul lor, cei doi urmareau ca si acest "membru reprezentativ al partidului" sa scape de consecintele legii.

Dan Sova, urmarit penal in dosarul lui Hrebenciuc: Troc cu amnistia si sefia PSD

Saptamana trecuta, DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive atat pentru Viorel Hrebenciuc, cat si pentru deputatul Ioan Adam, acuzati ca ar face parte dintr-un grup infractional organizat care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de padure.

Viorel Hrebenciuc, care era si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, urma sa primeasca 12.000 de hectare de padure, folosindu-l pe fiul sau, Andrei Hrebenciuc, ca intermediar.

Potrivit procurorilor, pentru aceasta suprafata de pamant, Hrebenciuc avea sarcina sa intervina la Romsilva si sa exercite presiuni asupra functionarilor acesteia sa nu mai faca nimic pentru recuperarea prejudiciului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Hrebenciuc demisie Parlament, #Hrebenciuc demisie, #Hrebenciuc demisie Camera Deputatilor , #DNA
Comentarii