DNA: Ce isi nota Paltin Sturdza in agenda: Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 07:49
5192 citiri
DNA: Ce isi nota Paltin Sturdza in agenda: Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase

Paltin Sturdza a avut mai multe intalniri cu Viorel Hrebenciuc, in aprilie - iunie 2013, in urma primei el notandu-si in agenda: "Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase", pentru ca ulterior sa consemneze ca a ajuns la o intelegere cu deputatul si alte persoane.

Informatiile se regasesc in referatul DNA cu propunerea de arestare a lui Paltin Sturdza si Andrei Hrebenciuc.

Potrivit procurorilor, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza a obtinut de la Tribunalul Covasna o hotarare judecatoreasca in favorarea sa, prin care s-a dispus punerea in posesie a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau.

Cunoscand modul ilicit in care a obtinut hotararea judecatoreasca si greutatile ce urmau a fi avute pentru punerea in aplicare a hotararii, Adam Ioan l-a convins pe inculpatul Sturdza ca trebuie sa apeleze la Daniel-Constantin Calugar si Ioan-Gheorghe Varga, suspecti in cauza, pentru a reusi, cu sprijinul acestora, o urgentare a punerii in posesie si a eliberarii titlului de proprietate si o vanzare cat mai rapida a intregii suprafete de teren forestier, chiar si la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decat pretul real.

Avand in vedere ca mandatarii si promitentii cumparatori ai lui Sturdza, Calugar si Varga, nu au reusit sa-si indeplineasca obligatiile asumate prin promisiunea de vanzare cumparare si prin contractul de mandat, in luna aprilie 2013, tot la initiativa lui Ioan Adam Ioan, Sturdza a acceptat sa incheie un nou antecontract de vanzare-cumparare a aceleiasi suprafete de teren forestier cu inculpatul Dan Bengescu.

In data de 22 aprilie 2013, Sturdza si Bengescu au incheiat la notar o promisiune de vanzare cumparare pentru suprafata de 43.277 ha dobandita prin decizia Tribunalului Covasna la pretul de 2500 euro/ha. Odata cu antecontractul s-a incheiat si un contract de mandat, prin care Bengescu se angaja sa faca demersuri pentru intocmirea documentatiilor aferente terenurilor si efectuarea tuturor demersurilor necesare in vederea punerii in posesie, obtinerii titlului de proprietate, intabularii dreptului de proprietate in Cartea Funciara si reprezentarii lui Sturdza in fata autoritatilor locale, precum si a oricaror persoane fizice sau juridice, in acest scop.

Mafia retrocedarilor Hrebenciuc jr, negociator in dosar: intervenea pentru printul Paul - stenograme

Agenda lui Paltin Sturdza - dovada in dosar

Din examinarea agendei pe anul 2013, ridicata de la domiciliul lui Paltin Sturdza, rezulta ca, in data de 18 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza a purtat o discutie cu Dan Bengescu, iar acesta din urma s-a obligat sa puna in posesie un lot in 35 de zile, dar a spus ca vrea contract pe toata suprafata.

A doua zi, in data de 19 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza s-a intalnit cu Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc la un hotel, in agenda fiind facute urmatoarele notari: "Meeting Hrebe la Hilton. Promisiunile par serioase".

Despre intalnirea din ziua urmatoare, 20 aprilie 2013, de la un restaurant din Brasov, Sturdza a notat: "La Romantic cu Adamii si Mirela. Discutat strategii. Vom face contractul cu Bengescu".

In data de 21 aprilie 2013, la un hotel din Bucuresti, Sturdza s-a intalnit din nou cu Viorel Hrebenciuc, notand "Vorbit cu Hrebe la hotel....OK, iar seara, la masa acasa cu Adamii cu Mirela discutat si redactat contract Bengescu".

Inainte de expirarea termenului din 15 iunie 2013, pe 13 iunie 2013, Paltin Sturdza a avut o intalnire cu Viorel Hrebenciuc, Victor Prodan si Dan Bengescu, notandu-si in agenda ca s-a cazut la o intelegere, facandu-se astfel referire la actul aditional cu urma sa fie incheiat in data de 1 iulie 2013.

In data de 24 iunie 2013, pentru a stabili modalitatea concreta in care urma sa fie rasplatit Viorel Hrebenciuc pentru interventiile sale, Paltin Sturdza a avut o intalnire in Brasov cu Viorel si Andrei Hrebenciuc.

La respectiva intalnire s-a stabilit incheierea unui contract cu o societate comerciala care aparent nu are vreo legatura cu familia Hrebenciuc, noteaza procurorii.

La data de 1 iulie 2013, prin actul aditional autentificat, a dobandit calitatea de promitent cumparator, alaturi de Bengescu, societatea Resedinta Varstnicilor, cu sediul in Bucuresti.

Cum s-a facut afacerea

Anchetatorii sustin ca Andrei Hrebenciuc, in baza unei intelegeri cu Dan Costin Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu avocatii Victor Adrian Prodan si Nicolae Mergeani, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor SRL, sa incheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator, alaturi de Bengescu, pentru suprafata de 43.277 de hectare de teren forestier, dobandita prin decizia din 2012 a Tribunalului Covasna.

Pretul tranzactiei a fost stabilit la 2.500 de euro pe hectar, acesta fiind de aproximativ trei ori mai mic decat valoarea de piata, "intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau", a aratat DNA.

Procurorii au stabilit ca SC Resedinta Varstnicilor SRL are ca asociat unic Majura Limited (cu sediu social in Cipru), persoana juridica cipriota al carei asociat real este Andrei Hrebenciuc.

Potrivit anchetatorilor, toate persoanele implicate, respectiv Andrei Hrebenciuc, Viorel Hrebenciuc, Paltin Gheorghe Sturdza, Dan Costin Bengescu si Ioan Adam, cunosteau faptul ca s-a stabilit un pret mult mai mic decat cel real, deoarece diferenta de pret ce urma sa fie obtinuta din vanzarea padurii reprezenta folosul lui Viorel Hrebenciuc si al lui Dan Bengescu in schimbul exercitarii de influente fata de functionarii cu atributii privind punerea in executare a deciziei din 2012 a Tribunalului Covasna.

Fiul lui Hrebenciuc, retinut de DNA pentru spalare de bani

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza au fost retinuti joi de procurorii DNA Brasov si adusi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care va judeca propunerea de arestare pe numele celor doi.

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, adusi la ICCJ - Afla daca vor fi arestati

Procurorii DNA Brasov au inceput urmarirea penala si fata de Carmen Elisabeta Dragoi si avocatii Nicolae Mergeani si Victor Adrian Prodan, toti fiind acuzati de spalare de bani.

Dan Bengescu a fost deja arestat preventiv in acest dosar.

Pe de alta parte, in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea lor.

Viorel Hrebenciuc a demisionat marti din Parlament.

Intr-un alt dosar, care are legatura cu cel al retrocedarilor, Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta. In acest al doilea dosar este urmarit penal si senatorul PSD Dan Sova, pentru trafic de influenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#dosar retrocedari agenda Paltin Sturdza, #referat DNA dosar retrocedari, #Hrebenciuc discutii retrocedari , #DNA
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Dosarul asta are si alte nume, apropiate de Basescu. De ce DNA nu