Fiul lui Hrebenciuc, adus cu duba la audieri. Tatal acuza ca Ponta e tinta DNA

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 08:24
4234 citiri
Fiul lui Hrebenciuc, adus cu duba la audieri. Tatal acuza ca Ponta e tinta DNA
Foto: Cronica de Iasi (Arhiva)

Andrei Hrebenciuc este audiat, joi dimineata, la DNA Brasov, unde a ajuns cu duba si insotit de tatal sau, Viorel Hrebenciuc, care a sustinut, la intrarea in sediul DNA, ca el si fiul lui sunt nevinovati.

Andrei si Viorel Hrebenciuc au ajuns la DNA Brasov in jurul orei 04.00.

La intrarea in sediul DNA Brasov, Viorel Hrebenciuc a declarat ca adevarata tinta a DNA este Victor Ponta si candidatura sa la presedintie si ca el si fiul sau sunt nevinovati.

La ora transmiterii acestei stiri, Andrei Hrebenciuc este audiat in continure, in dosarul in care Viorel Hrebenciuc este urmarit penal in legatura cu retrocedarea ilegala a unor paduri.

Miercuri, procurorii anticoruptie au facut perchezitii la biroul din Bucuresti al lui Andrei Hrebenciuc, precum si la birourile unor avocati care ar fi vizati in acelasi dosar.

Mafia retrocedarilor: Perchezitii la firma fiului lui Viorel Hrebenciuc

Potrivit procurorilor care instrumenteaza dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc ca, prin intermediul angajatului DNA, poate sa obtina in continuare informatii cu privire la evolutia dosarelor in care acesta este cercetat, dar si alte dosare penale de interes, astfel ca deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicitatii.

Hrebenciuc, un nou dosar - presiuni pentru amnistie, informatii obtinute ilegal de la DNA

In schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens in care deputatul i-a promis ca, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc, va determina functionari publici sa o angajeze intr-o institutie publica, mai spun procurorii anticoruptie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la iesirea de la DNA, ca fiul sau nu este implicat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, deputatul sustinand ca acest lucru "este o prostie".

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, luni, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam

DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc, atat in noul dosar, cat si in cel in care este cercetat alaturi de deputatul PSD Ioan Adam, pentru retrocedari ilegale de paduri.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

In dosarul retrocedarilor ilegale, Hrebenciuc este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Viorel Hrebenciuc a demisionat marti din Parlament.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Andrei Hrebenciuc audiat DNA Brasov, #Hrebenciuc acuza DNA Ponta , #DNA