Mafia retrocedarilor: Perchezitii la firma fiului lui Viorel Hrebenciuc (Video)

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 13:38
7255 citiri
Mafia retrocedarilor: Perchezitii la firma fiului lui Viorel Hrebenciuc (Video)

Procurorii DNA desfasoara miercuri perchezitii la firma lui Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc.

Descinderilor au loc in dosarul retrocedarilor ilegale, in care social-democratul este urmarit penal alaturi de alti membri importanti din PSD, cum ar fi Ilie Sarbu sau Ioan Adam.

Procurorii anticoruptie fac si alte perchezitii in acest dosar, in care mai multe persoane ar putea fi aduse la audieri in cursul zilei de miercuri. Descinderile au loc la birourile unor avocati. Nu este exclus ca si fiul lui Viorel Hrebenciuc sa ajunga la DNA Brasov, unde este instrumentat acest dosar.

Intrucat firma lui Andrei Hrebenciuc se afla in Bucuresti, sta in picioare si varianta ca el sa fie audiat la sediul central al DNA, iar documentele sa fie trimise ulterior la DNA Brasov.

E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

Anchetatorii sustin ca Andrei Hrebenciuc a fost implicat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri chiar de tatal lui, care l-a folosit ca intermediar. Fostul deputat ar fi urmat sa primeasca 12.000 de hectare de teren forestier, in schimbul influentarii unui proces intentat de angajatii Romsilva, care s-au opus retrocedarilor.

Potrivit referatului DNA, citat de Romania TV, Viorel Hrebenciuc l-ar fi folosit pe fiul sau ca intermediar pentru aceasta spaga, care ar fi urmat sa ajunga in posesia familiei.

Prejudiciu de 300 de mil. de euro, Romsilva spune ca nu a pierdut nimic

"Miza economica deosebita asociata transferului suprafetei respective din patrimoniul statului in proprietate privata, este reprezentata de contravaloarea terenurilor vizate, cifrata la circa 450 milioane euro (potrivit estimarilor efectuate de reprezentantii institutiilor silvice, care au luat in considerare varsta si calitatea superioara a materialului lemnos aferent).

Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit in exercitarea influentei pe langa decizionalii administratiilor locale si ai Romsilva, deputatul Viorel Hrebenciuc ar urma sa fie recompensat cu o suprafata de teren de circa 12.000 ha, pe care o va primi prin interpusi, acesta fiind si motivul pentru care l-a cooptat in demersurile ce le realizeaza si pe fiul sau Andrei Hrebenciuc", se precizeaza in referatul DNA.

Totusi, pana in acest moment, Andrei Hrebenciuc nu are nicio calitate in dosarul retrocedarilor de paduri.

Calendarul unei potentiale arestari pentru Hrebenciuc si Adam

Vinerea trecuta, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal, provocand un prejudiciu de 300 de milioane de euro. Intre timp, Hrebenciuc si-a data demisia din functia de deputata, insa a ramas membru PSD.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#perchezitii firma Andrei Hrebenciuc, #perchezitii firma fiu Hrebenciuc , #DNA