Viorel Hrebenciuc a fost achitat in dosarul "Mita la PSD". Decizia e definitiva

Miercuri, 05 Iulie 2017, ora 19:08
3301 citiri
Viorel Hrebenciuc a fost achitat in dosarul "Mita la PSD". Decizia e definitiva
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost achitat definitiv pentru marturie mincinoasa, dupa ce procurorii nu au mai atacat cu apel decizia pronuntata de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, a anuntat echipa de avocati care l-a reprezentat in acest dosar.

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat de Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, el fiind acuzat de procurori ca a dat declaratii nesincere in dosarul "Mita la PSD", in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu.

Decizia de atunci a instantei nu era definitiva si putea fi atacata cu apel.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in urma unei plangeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc ca ar fi facut declaratii false in dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Potrivit Parchetului, la data de 25 octombrie 2011, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", insa el a facut declaratii nesincere.

De asemenea, el a dat declaratii nesincere si in iunie 2013, cand a fost audiat ca martor in acelasi dosar la Judecatoria Sectorului 1. Consecinta a fost ca Ioan Niculae a fost achitat de instanta de fond.

"Ca urmare si a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel", arata procurorii.

Ulterior, la data de 19 martie 2015, Viorel Hrebenciuc a fost audiat din nou in calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, moment in care a dat declaratii sincere. De data aceasta, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani inchisoare cu executare.

In martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucuresti ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoana si apropiatii acestuia Ionut Costea si Ion Bazac.

"In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana", declara atunci Hrebenciuc.

Tot atunci, Hrebenciuc spunea ca Mircea Geoana l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finantarea campaniei electorale.

"Nu pot preciza daca Geoana m-a trimis la Niculae pentru o finantare legala sau nelegala. In principiu era legala. Niculae a vrut sa faca plata prin banca. Eu discutam cu alti finantatori doar cand eram trimis", mai arata Hrebenciuc.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Viorel Hrebenciuc achitat, #Hrebenciuc achitat marturie mincinoasa, #Hrebenciuc achitat Mita la PSD , #DNA