Viorel Hrebenciuc, la un pas de arestare

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:34
3773 citiri
Viorel Hrebenciuc, la un pas de arestare
Foto: Arhiva

Deputatii sunt asteptati luni dupa-amiaza, la sedinta de plen a Camerei Deputatilor, sedinta in care va fi anuntata oficial demisia lui Viorel Hrebenciuc.

Liderul PSD a spus, martea trecuta, ca renunta la imunitatea de parlamentar. Nu este insa suficient ca deputatul sa isi depuna demisia, in scris. Sunt necesari mai multi pasi procedurali.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Presedintele Camerei, in sedinta publica, il intreaba pe deputatul respectiv daca staruie in demisie, iar daca raspunde afirmativ sau nu se prezinta in Camera pentru a raspunde, cu toate ca a fost instiintat, presedintele declara locul vacant, prevede Regulamentul Camerei.

Demisia intra efectiv in vigoare o data cu publicarea in Monitorul Oficial a anuntului privind vacantarea postului respectiv.

Liderul PSD a anuntat, martea trecuta, ca renunta la imunitatea de parlamentar, dupa ce DNA a cerut avizul Camerei pentru inceperea urmaririi penale impotriva sa, intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri.

Motiunea simpla privind romanii de pretutindeni, luni in plenul Camerei Deputatilor

"Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Un lucru va spun, ca nu ma razgandesc. Ma pun la dispozitia procurorilor", a explicat Viorel Hrebenciuc, saptamana trecuta.

DNA are mai multe dosare pe numele lui Hrebenciuc

In data de 17 octombrie, procurorii anticoruptie au cerut Camerei Deputatilor sa isi dea avizul pentru ridicarea imunitatii in cazul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cei doi sunt urmariti penal intr-un dosar in care zeci de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, mentioneaza procurorii.

Hrebenciuc, un nou dosar - presiuni pentru amnistie, informatii obtinute ilegal de la DNA

Ulterior, in data de 20 octombrie, numele liderului PSD a mai aparut intr-un alt dosar DNA, in care este acuzat de trafic de influenta. Procurorii afirma ca Viorel Hrbenciuc i-a promis colegului sau de partid Dan Sova ca il va impune ca presedinte al PSD. In schimb, Sova trebuia sa intervina pe langa ministrul Justitiei, ca sa initieze un proiect de lege legat de amnizie si gratiere. Hrebenciuc ar fi urmat sa beneficieze direct de aceasta lege, care ii dezincrimina faptele din dosarul retrocedarilor abuzive.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Viorel Hrebenciuc demisie Parlament, #Hrebenciuc demisie oficial, #Hrebenciuc acuzatii DNA , #DNA