Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hrebenciuc: 60% Basescu o sa-l pastreze pe Boc, 40% o sa propuna un tehnocrat

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 22:13
2644 citiri
Hrebenciuc: 60% Basescu o sa-l pastreze pe Boc, 40% o sa propuna un tehnocrat

Viorel Hrebenciuc este convins ca se vor aduna voturile necesare pentru a da jos guvernul Boc, marti, cand se va vota motiunea de cenzura semnata de PNL, UDMR si cativa parlamentari PSD.

Calculele facute de pesedist sunt simple: a adunat voturile parlamentarilor PSD, PNL si UDMR ( 162 plus 87 plus 32) si i-au dat 280 de voturi. "Daca dam la o parte 10%, inseamna 252 de voturi, iar ca sa cada Guvernul avem nevoie de 237. Avem 15 voturi de rezerva, in cazul in care colegii lipsesc", a explicat Hrebenciuc intr-o emisiune la Realitatea Tv. Sa voteze pesedistii impotriva motiunii? Exclus. "Nici macar dl. Mitrea nu isi va permite sa voteze impotriva motiunii, toata lumea va fi cu ochii pe el".

De asmenea, cunoscutul negociator al PSD este consvins ca, daca pica guvernul marti, "Traian Basescu are de ales intre nominalizarea unui premier tehnocrat si dl Boc. "Cred ca, in momentul de fata, 60% are sanse sa ramana Boc si 40% sa fie nominalizat un tehnocrat", crede Viorel Hrebenciuc. In ce priveste "tehnocratul" care ar putea fi nominalizat de Traian Basescu pentru functia de prim ministru, Hrebenciuc a spus doar ca "in ultima vreme s-a vorbit foarte mult de Alexandra Gatej, consiliera pe probleme economice a presedintelui Traian Basescu".

In ce priveste componenta noului guvern, "daca premierul este tehnocrat, ar trebui ca si guvernul sa nu aiba coloratura politica", sustine Hrebenciuc, precizand insa ca "nu discutam de un guvern de tehnocrati si dupa 6 decembrie (data turului doi al alegerilor prezidentiale - n.r.), ci doar pana atunci".

De altfel, potrivit unor surse din PD-L citate de Inpolitics, in acest moment se ia in calcul propunerea unui guvern de tehnocrati care sa fie alcatuit din reprezentanti ai sindicatelor si ai societatii civile.

Pana acum, potrivit sursei citate, in ciuda negocierilor, PD-L-ului i-ar lipsi sase voturi parlamentare pentru a trece de motiunea de cenzura sustinuta de PSD - PNL si UDMR.

In consecinta, o solutie "onorabila" pentru Guvernul Boc, pentru a nu fi debarcat prin motiune de cenzura, este sa isi dea demisia in bloc luni, in semn de protest fata de raspunsul Curtii Constitutionale la sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea motiunii.

Dupa care, PD-L urmeaza sa propuna un guvern de tehnocrati, care sa asigure conducerea tarii pana la alegeri, si care va fi format din reprezentati ai sindicatelor si ai societatii civile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Viorel Hrebenciuc motiune cenzura, #Hrebenciuc Basescu guvern tehnocrati , #PSD