Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hrebenciuc neaga intrevederea cu Elena Udrea, dezvaluita de Wikileaks

Luni, 28 Martie 2011, ora 16:50
1990 citiri
Hrebenciuc neaga intrevederea cu Elena Udrea, dezvaluita de Wikileaks
Foto: Antena 3

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, ca nu s-a intalnit cu Elena Udrea in 2007, inainte de suspendarea sefului statului, iar cu Mark Taplin s-a intalnit, oficial, in biroul sau de la Camera Deputatilor. Explicatiile vin ca urmare a unor dezvaluiri Wikileaks.

"Nu m-am intalnit cu Udrea atunci, nu stiu de unde a aparut informatia asta, pentru ca nu este adevarata. Nu m-am intalnit cu Udrea, cu atat mai putin la un restaurant", a precizat fostul lider al deputatilor PSD pentru Mediafax.

Hrebenciuc a vorbit si despre intalnirea din 2007 cu Mark Taplin.

"Intalnirea cu Taplin a avut loc la mine in birou, la Parlament. A fost o intalnire oficiala, astfel de intalniri cu liderii de grupuri erau normale. Nu m-am dus eu cine stie unde sa sparg usile ca sa le spun nu stiu ce lucruri", a explicat el.

Social democratul a mai precizat ca rezervele pe care le-a exprimat in legatura cu suspendarea lui Traian Basescu erau normale din punct de vedere politic.

"Acelea au fost, atunci, analizele mele si parerile mele. In rest, nu am ce sa comentez. Se stie ca au existat mai multi oameni in PSD care si-au exprimat rezerve fata de suspendarea lui Basescu, chiar oficial", a mai afirmat fostul lider de grup al PSD.

Potrivit unei telegrame WikiLeaks, social democratul Viorel Hrebenciuc le-ar fi spus oficialilor de la Ambasada SUA la Bucuresti, in aprilie 2007, ca avea rezerve privind suspendarea presedintelui Traian Basescu si ca a incercat sa o evite, precizand ca s-a intalnit cu Elena Udrea la un restaurant, dar a fost refuzat.

Potrivit documentului redactat de Mark Taplin, fost adjunct al ambasadorului, in cursul unei intalniri avute la 17 aprilie 2007, Hrebenciuc a confirmat ca, desi tabara anti-Basescu are voturile necesare pentru suspendarea presedintelui, inca exista indoieli in PSD daca sa continue sau nu cu procedura, in special din partea "Grupului de la Cluj" (din care fac parte Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas), care par sa lucreze cu fostul ministru de Interne al PD Vasile Blaga pentru a bloca suspendarea.

Hrebenciuc ar mai fi afirmat atunci ca PNL era chiar mai hotarat decat PSD sa-l inlature pe Basescu. El ar fi spus ca a aflat de la contacte din PNL ca liberalii se temeau ca PSD ar putea renunta la suspendare, mai precizeaza documentul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Viorel Hrebenciuc PSD, #telegrama WikiLeaks , #PSD