Hrebenciuc: PSD va sustine mai mult ca sigur cota unica

Duminica, 08 Iunie 2008, ora 18:41
1638 citiri
Hrebenciuc: PSD va sustine mai mult ca sigur cota unica

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, sustine ca PSD ar putea accepta cota unica de impozitare de 16%, principalul punct al programului de guvernare cu care alinata DA castiga alegerile in 2004 si una dintre conditiile invocate de PNL pentru formarea unor noi aliante.

Dupa alegerile locale care au evidentiat existenta unui echilibru intre doua mari partide PD-L si PSD, urmate de un al treilea jucator politic important, PNL, lideri ai celor trei partide fac deja calcule pentru formarea viitorului guvern, pesedistul Viorel Hrebenciuc afirmand in premiera ca PSD ar putea accepta cota unica.

Afirmatia survine unei declaratii facute joi de liderul PSD, la Realitatea TV, declaratie potrivit careia partidul sau s-ar apropia cu pasi repezi de o guvernare alaturi de liberali.

"La cum simt eu apele in partid, PSD va sustine mai mult ca sigur cota unica", a declarat Viorel Hrebenciuc la BBC.

Hrebenciuc a spus ca exista o presiune in vederea pastrarii cotei unice de impozitare, adaugand ca partidul sau "nu-si permite sa fie impotriva oamenilor de afaceri".

"Intr-adevar, din partea oamenilor de afaceri exista o mare presiune sa fie mentinut acest lucru (cota unica de 16%, n.red.). Deci nu stiu daca noi o sa ne putem permite sa fim impotriva intreprinderilor mici si mijlocii. (...) Cand am zis oamenii de afaceri m-am referit la patronate care au ca salariati oamenii nostri de stanga, la acestia m-am referit. Dar, inca o data va spun, politica de stanga-dreapta nu se defineste numai in functie de cota unica", a comentat liderul deputatilor PSD.

Intrebat ce va face daca seful statului nu va desemna premier de la PSD, ci de la PD-L, Viorel Hrebenciuc a spus ca da.

"Da, sigur, daca vorbeste doar cu PD-L s-ar putea sa facem iar alegeri anticipate, la vremea respectiva, care-i problema". Totusi, liderul PSD a comentat ca Traian Basescu nu se va putea opune majoritatii care se va forma in Parlament.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a precizat si el ca PNL va merge pe cont propriu in alegerile din toamna si va face Guvern doar cu acei oameni care impartasesc aceeasi filosofie fiscala cu liberalii. "Daca vom putea forma o majoritate, puteti fi sigur ca o sa formam o majoritate cu oameni care sa aiba aceeasi filosofie fiscala ca noi", a declarat Olteanu.

Joi, vicepresedintele PNL Crin Antonescu declara ca, la toamna, PNL are doua variante-fie face guvern cu PSD, fie intra in opozitie.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#PSD, #cota unica, #sustinere, #Viorel Hrebenciuc , #PSD