Hrebenciuc: PSD vrea modificarea structurii Parlamentului

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:47
2085 citiri
Hrebenciuc: PSD vrea modificarea structurii Parlamentului
Foot: Arhiva

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat marti ca social-democratii ar dori initierea unui proiect de lege pentru modificarea Constitutiei, referindu-se strict la chestiunea Parlamentului unicameral sau bicameral, celelalte modificari urmand a se face intr-o comisie speciala.

"Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat", a explicat marti, dupa o discutie cu liderii de grup ai partidelor reprezentate in Parlament, liderul deputatilor social-democrati.

Hrebenciuc a mai precizat ca saptamana viitoare va exista o intalnire a liderilor de grup in care sa se decida asupra initiativei legislative de revizuire a textului fundamental.

"S-a adus in discutie si problema revizuirii Constitutiei. Am considerat ca este un punct important pe ordinea de zi a Parlamentului, dar e nevoie de aprofundarea anumitor aspecte si vom face acest lucru in perioada urmatoare", a precizat si viceliderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, la finalul discutiillor care au avut loc in biroul presedintelui Camerei Deputatilor.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca lucrurile evolueaza pozitiv in pivinta procesului de revizuire a Constitutiei. "Am discutat si despre Constitutie, am o veste buna, lucrurile evolueaza pozitiv si sunt convinsa ca si dupa discutiile care vor avea loc cu presedintele tarii saptamana viitoare la Cotroceni vom avea informatii pozitive si ne indreptam, sper eu, spre o solutie, asa cum ea fost relevata de referndumul din 22 noiembrie", a spus Anastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Hrebenciuc PSD modificare Constitutie, #PSD modificare Constitutie , #PSD