Hrebenciuc: Putem da OUG pentru alegeri in octombrie. Interpretam Constitutia!

Marti, 22 Mai 2012, ora 16:34
3751 citiri
Hrebenciuc: Putem da OUG pentru alegeri in octombrie. Interpretam Constitutia!
Foto: TVR Info

Viorel Hrebenciuc (PSD) a explicat marti ca, daca partidele parlamentare cad de acord, Constitutia poate fi "interpretata" astfel incat alegerile legislative sa fie organizate mai devreme, acest lucru urmand sa se stabileasca prin Ordonanta de Urgenta data de Guvern.

Declaratia noului vicepresedinte al Camerei Deputatilor a fost facuta la Parlament, la insistentele jurnalistilor, care doreau mai multe amanunte in legatura cu posibila organizare a alegerilor in octombrie, in conditiile in care Constitutia spune clar ca mandatul parlamentarilor este de 4 ani, iar precedentele alegeri au fost organizate in noiembrie 2008.

Hrebenciuc: Vrem alegeri parlamentare in octombrie

Antonescu, de acord cu Hrebenciuc: Alegerile parlamentare, cat mai repede

Viorel Hrebenciuc a explicat ca trebuie sa inceteze aceasta constituire a guvernului "intre Sfantul Nicolae si Craciun", care este neplacuta.

"La un moment dat, sa ne hotaram la o luna fixa, data fixa, in octombrie din 4 in 4 ani(...) Putem pune capat acestei chestiuni", a declarat Hrebenciuc.

Deputatul PSD a recunoscut ca "ne tine in loc o interpretare din Constitutie, care spune ca mandatul este de 4 ani", dar si-a exprimat speranta ca liderii politici vor intelege ca este in interesul tuturor ca alegerile sa aiba loc in octombrie, la fiecare 4 ani.

"PDL s-a grabit sa spuna nu, dar cred ca este si in interesul lor.(...) Daca cadem de acord, se poate face chiar prin Ordonanta de Urgenta a guvernului", a mai subliniat Viorel Hrebenciuc.

Intrebat de un jurnalist cum va putea fi scurtat mandatul senatorilor si deputatilor, strategul PSD a explicat: "Constitutia este foarte clara, dar cred ca putem interpreta astfel incat sa facem alegerile in octombrie. Daca suntem toti oameni cu capul pe umeri, e un bine pentru Romania".

Viorel Hrebenciuc a mai spus ca imediat dupa alegerile locale ar putea incepe consultarile intre partide pe acest subiect.

Pesedistul a recunoscut ca toate declaratiile sale pe aceasta tema exprima opinii personale si nu au fost discutate in USL, dar unii analisti politici care ii cunosc bine activitatea politica sustin ca avem de a face cu o noua diversiune marca Hrebenciuc, menita sa diminueze scandalul generat de adoptarea votului uninominal pur Ponta-Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Hrebenciuc alegeri octombrie, #Hrebenciuc decalare alegeri, #Hrebenciuc alegeri octombrie ordonanta , #PSD