Toader, despre raportul Comisiei Ridzi: Hrebenciuc una a zis, alta a facut!

Sambata, 01 August 2009, ora 15:42
1724 citiri
Toader, despre raportul Comisiei Ridzi: Hrebenciuc una a zis, alta a facut!
Foto: impactnews.ro

Secretarul executiv al PD-L Mircea Toader, liderul de grup al deputatilor democrat-liberali, sustine ca PSD a incalcat Protocolul coalitiei in ceea ce priveste colaborarea parlamentara si l-a acuzat pe Viorel Hrebenciuc de faptul ca nu a respectat intelegerea bipartita in cazul comisiilor de ancheta.

"In momentul de fata, in Parlament functioneaza o alta majoritate parlamentara. De aceea, nici nu am mai desemnat vreun reprezentant in Comisia de ancheta Udrea", a declarat, sambata, secretarul executiv Mircea Toader pentru NewsIn.

Viorel Hrebenciuc una a zis si alta a facut

Mircea Toader indica si momentul care ar reprezinta punctul de blocare a functionarii majoritatii parlamentare.

Toader se refera la negocierile pe care le-a purtat cu liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, in legatura cu raportul Comisiei de ancheta a fostului ministru Monica Iacob Ridzi si spune ca, din punctul sau de vedere, coalitia nu mai functioneaza la nivel parlamentar pentru ca PSD nu a respectat intelegerea in acest caz.

"Inainte de elaborarea raportului Comisiei Ridzi, am vorbit cu liderul de grup al PSD Viorel Hrebenciuc care una a zis si alta a facut. Am stabilit atunci o alta modalitate de lucru si alte dispozitii, anume sa lasam organele de ancheta sa-si faca datoria si sa trimitem un raport la Comisia juridica sprijinit de ambele partide. Ati vazut ce s-a intamplat pana la urma si noi a trebuit sa facem raport separat", a apreciat Toader.

N-avem solutie, asta-i culmea!

Mircea Toader spune insa ca nu ar exista o alternativa la guvernarea actuala si ca PSD trebuie sa revina in limitele trasate de protocol."Daca nu aplicam si respectam Protocolul, vom avea mereu probleme (...) N-avem solutie, asta-i culmea! In orice varianta - ei fara noi, noi fara ei - nu se poate guverna", a spus democrat-liberalul.

Toader a adaugat ca sfarsitul sesiunii parlamentare ordinare a marcat, practic, intreruperea colaborarii dintre cele doua partide la nivel parlamentar si a apreciat ca disfunctionalitatile de la nivelul Parlamentului sunt mai grave decat cele de la nivel guvernamental, unde colaborarea functioneaza in limitele Parteneriatului pentru Romania.

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, care detine si functia de ministru al agriculturii, a declarat, sambata, pentru NewsIn, ca in sedinta coalitiei de luni trebuie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PD-L.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#majoritate parlamentara, #Viorel Hrebenciuc negocieri PDL, #negocieri PDL PSD , #PSD