Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 10:30
20672 citiri
Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament
Foto: balkanpress.md

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat marti din Parlament, in contextul in care este urmarit penal de DNA in mai multe dosare.

"Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Un lucru va spun, ca nu ma razgandesc. Ma pun la dispozitia procurorilor", a declarat Viorel Hrebenciuc.

Hrebenciuc: Am demisionat, nu ma razgandesc. Ma voi intoarce!

Viorel Hrebenciuc si-a depus demisia la Parlament, a confirmat Valeriu Zgonea, seful Camerei Deputatilor.

Hrebenciuc ramane insa membru al PSD. El era vicepresedinte al Camerei Deputatilor si liderul grupului PSD din aceasta camera a Parlamentului.

"Si-a depus demisia din functie, se pune la dispozitia organelor de justitie, vrea sa se uite in ochii fiecaruia dintre noi. Crede ca aceasta functie pe care a castigat-o cinstit in 2012, si in 20 de ani, nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justitie", a explicat Zgonea decizia colegului sau.

"Eu trebuie sa anunt in primul plen ca luam act de demisia domnului Hrebenciuc. Este o demisie unilaterala. In acest moment, nu mai este nevoie de un vot", a adaugat seful Camerei Deputatilor, referindu-se la cererea DNA de avizare a arestarii preventive a lui Viorel Hrebenciuc.

"Mi-a spus ca nu vrea sa fie o povara pentru partid", a adaugat Valeriu Zgonea, aratand ca Viorel Hrebenciuc i-a transmis ca "se simte nevinovat".

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal de DNA in trei dosare.

Mafia retrocedarilor: DNA cere aviz pentru arestarea lui Hrebenciuc si Ioan Adam (Video)

Potrivit DNA, ingrijorat de actiunile organelor de justitie in doua dosare precedente, Viorel Hrebenciuc ar fi incercat sa faca un troc cu senatorul PSD Dan Sova, caruia i-a oferit sprijinul sau pentru a deveni presedinte PSD in schimbul initierii unei legi care sa dezincrimineze faptele de care l-ar fi putut gasi vinovat instanta in dosarele deschise de procurorii anticoruptie.

Dan Sova, urmarit penal in dosarul lui Hrebenciuc: Troc cu amnistia si sefia PSD

"Suspectul Dan Sova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv 'fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite') ", se arata intr-un comunicat DNA remis Ziare.com.

In acest dosar, DNA a realizat mai multe inregistrari ambientale in care Viorel Hrebenciuc discuta cu "un fost sef de structura de protectie" despre obtinerea unor informatii din interiorul institutiei despre dosarele in care era implicat.

Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)

Saptamana trecuta, numele lui Viorel Hrebenciuc a fost mediatizat dupa ce DNA a inceput urmarirea penala a suspectilor din dosarul retrocedarilor ilegale de mari suprafete de padure din proprietatea Romsilva, cu un prejudiciu estimat de 300 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor, Viorel Hrebenciuc si-ar fi negociat primirea a 12.000 de hectare de padure in aceasta afacere. Luni, DNA a anuntat ca incepe urmarirea impotriva lui Viorel Hrebenciuc intr-un nou dosar.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Viorel Hrebenciuc demisionat parlament, #Hrebenciuc demisie parlament DNA , #DNA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Aha Ghita Guita la demisionat pe Rozaliu din parlament?!!? Bine.
Poza copilul
copilul
rank 1
o fi tarziu,ca sa-si depuna candidatura la presedintie ???...hai ca