Ziare.com

Viorel Hrebenciuc, in instanta in dosarul "Mita la PSD"

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 10:47

   

Viorel Hrebenciuc, in instanta in dosarul "Mita la PSD"
Judecatoria Sectorului 1 va analiza miercuri dosarul in care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie in legatura cu campania electorala a PSD din 2009, deputatul Viorel Hrebenciuc fiind citat cu mandat de aducere pentru a da declaratii ca martor in acest caz.

Judecatoria Sectorului 1 a decis la termenul din 15 mai al procesului citarea cu mandat de aducere, in vederea audierii, a deputatului PSD Viorel Hrebenciuc si a patronului trustului Adevarul Holding, Cristian Burci.

Mircea Geoana a fost scutit, pe 15 mai, de amenda de 1.000 de lei stabilita de instanta la termenul anterior, dupa ce presedintele completului de la Judecatoria Sectorului 1 a admis cererea inaintata in acest sens de avocatul senatorului, care a precizat ca citatia emisa pe numele clientului sau a fost trimisa pe alta adresa.

Geoana a fost audiat pe 15 mai in dosarul in care Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost trimisi in judecata in legatura cu finantarea campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

"Imi mentin declaratiile date in faza de urmarire penala. Acolo am prezentat modul in care PSD isi organiza activitatea si campania electorala in 2009, iar modul de finantare a campaniei electorale era in sarcina trezorierului partidului si a celor desemnati de partid conform legii care reglementeaza activitatea partidelor", sustinea Geoana in fata instantei.

El a aratat ca nu a avut niciodata vreo discutie cu Bunea Stancu in legatura cu Ioan Niculae si ca nu a avut nici intalniri cu acesta din urma in anul 2009.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 11 ianuarie 2012, pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care este si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, este acuzat de folosirea influentei autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1255 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe cand si in puscarie?

Mai asteptam.

 

asa se scrie istoria!daca geoana cistiga erau cu toti eroi nationali

hrebe la puscarie ar marca trecerea Romaniei intr-o noua treapta a evolutiei,.... ca natiune; hrebe este insasi esenta raului pt. Poporul Roman: o sa vedti ca nici buruienile nu vor creste pe mormintul lui!!

 

Maestrul papushar trebuie concediat.....

Guzganu' rozaliu a fost si este omul din umbra al PSD-ului, impreuna cu "serviciile", asa ca Romanika nu-si va reveni pana ce acest hibrid imposibil intre porc/shobolan/hiena si vulpe nu va fi introdus la Rahova pe multzi ani. Motive sunt cate vrei, pana si in acest caz el ar trebui adus cu mandat ca acuzat, nu ca martor, dar justitzia romana este in faza infantila......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor