Viorel Hrebenciuc ajunge acasa - decizia definitiva care-l scoate din arest (Video)

Vineri, 20 Martie 2015, ora 12:55
4561 citiri
Viorel Hrebenciuc ajunge acasa - decizia definitiva care-l scoate din arest (Video)

Viorel Hrebenciuc scapa de arestul preventiv, dupa ce magistratii Inaltei Curti au respins recursul procurorilor la decizia prin care fostul deputat PSD obtinea o masura mai putin dura.

Astfel, Hrebenciuc va fi plasat in arest la domiciliu incepand de vineri, informeaza televiziunile de stiri. Decizia definitiva a fost luata in dosarul "Mafia retrocedarilor".

Mafia retrocedarilor: Viorel Hrebenciuc, arestat la domiciliu

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani.

Viorel Hrebenciuc este cercetat in continuare pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.

Hrebenciuc si-a dat demisia din Camera Deputatilor in 21 octombrie 2014, dupa ce DNA a solicitat incuviintarea arestarii sale preventive in dosarul retrocedarilor.

In acelasi dosar mai sunt anchetati si vor fi judecati si Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan.

Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor.

Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

A.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Hrebenciuc arest domiciliu retrocedari, #Hrebenciuc eliberat arest preventiv , #stiri Viorel Hrebenciuc