Ministrul Viorel Ilie sustine ca dosarul sau de la DNA contine fapte inventate

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 17:49
3931 citiri
Ministrul Viorel Ilie sustine ca dosarul sau de la DNA contine fapte inventate
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a sustinut, marti, referindu-se la dosarul deschis impotriva sa de catre DNA, ca nu i se pare normal "sa inventezi fapte unui ministru", insa a admis ca este o situatie neplacuta pentru ALDE si pentru Guvern.

"M-am bucurat de o sustinere unanima, ceea ce pentru mine inseamna foarte mult. Nu este o perioada foarte buna pentru mine ca om. Stiu situatia neplacuta in care s-a ajuns atat pentru partid, cat si pentru Guvern", a declarat Viorel Ilie, dupa sedinta conducerii ALDE in care partidul i-a reinnoit sustinerea politica pentru functia de ministru.

Viorel Ilie a spus ca nu are o problema sa ajunga in fata instantei ca sa-si sustina nevinovatia, dar dosarul sau contine fapte inventate. "Nu mi se pare normal sa inventezi fapte unui ministru", a subliniat oficialul.

Intrebat cum vede reactiile venite de la oficialitatile europene fata de refuzurile Parlamentului de a da curs cererilor venite de la procurori, Viorel Ilie a spus: "Aceste pareri care vin din afara e bine uneori sa tii cont de ele, dar nu suntem obligati sa facem ceea ce spun altii".

Comisia Juridica din Senat a dat aviz negativ, cu sapte voturi impotriva si patru pentru, pe cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

"In urma examinarii cererii formulate de parchet, a materialului probator depus, in urma audierii domnului Viorel Ilie si a dezbaterilor din cadrul Comisiei Juridice, Comisia a decis, cu 7 voturi impotriva si 4 pentru, sa nu recomande plenului Senatului formularea unei cereri de urmarire penala fata de Viorel Ilie. Nu e vorba de un vot pro sau contra. Titularul acestei actiuni este plenul Senatului", a declarat presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc.

Solicitarea va fi dezbatuta si votata in plenul Senatului, care ia decizia finala.

DNA a cerut Senatului, pe 25 august, incuviintarea inceperii urmaririi penale a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorel Ilie dosar DNA, #Viorel Ilie DNA acuzatii , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul