Expozitie de fotografie cubaneza

   

O expozitie de fotografie semnata de Liborio Noval din Cuba a fost vernisata, vineri, la Muzeul Judetean Giurgiu, in prezenta reprezentantilor Ambasadei Republicii Cuba la Bucuresti. 'Expozitia a fost realizata in cadrul manifestarilor dedicate celei de-a 50-a aniversari a triumfului revolutiei cubaneze', a declarat cu aceasta ocazie Mariem Martinez Laurel, secretar II al Ambasadei Cubei la Bucuresti.

'Expozitia cuprinde un numar de 30 de fotografii alb-negru realizate de Liborio Noval in perioada 1960-2003 si a fost prezentata la Giurgiu in baza bunelor relatii de colaborare pe care municipiul Giurgiu le are cu statele Americii Latine', a declarat cu aceasta ocazie directorul Muzeului Judetean Giurgiu, Traian Popa. Liborio Noval, unul dintre fotografii cubanezi cei mai cunoscuti pe plan international, s-a nascut la Havana in anul 1934, fiind unul dintre reporterii fotografi care i-au insotit pe Che Guevara si pe Fidel Castro in timpul revolutiei cubaneze.

El este detinatorul a peste 50 de premii si mentiuni la diferite concursuri nationale si internationale. Tot cu aceasta ocazie a fost prezentat publicului spectator si un film document realizat ca un omagiu adus unei figuri emblematice a muzicii populare cubaneze, Benny More. La eveniment au mai participat vicepresedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Gavrila, viceprimarul municipiului Giurgiu, Constantin Preda, secretarul municipiului Giurgiu, Petre Rosu, directorul Centrului Cultural "Ion Vinea", Virgil Petanca, muzeograful Mircea Alexa si secretarul cultural din cadrul Ambasadei Cubei la Bucuresti, Luis Frank Espinosa.
Sambata, 04 Iulie 2009, ora 02:44
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Inca un accident pe DN 5. Sunt implicate doua Tiruri, iar circulatia a fost blocata
Este vorba despre un eveniment petrecut miercuri, in jurul orei 12.15, la Uzunu, unde doua Tiruri ...
GRAV ACCIDENT RUTIER pe DN 5, soldat cu un mort! (FOTO)
Un accident grav de circulatie s-a produs astazi, in jurul orei 12.00, pe DN 5, in localitatea ...
VESTI PROASTE DESPRE PODUL PRIETENIEI: SE EXTINDE PERIOADA DE REPARATII SI, IMPLICIT, DE RESTRICTII DE CIRCULATIE
Vestea este data de CNAIR, care anunta, intr-un comunicat de presa: "Ca urmare a inceperii ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor