Expozitie de fotografii din Mexic, prezentata la Giurgiu

   

O expozitie de fotografie semnata de Ruben Ochos din Mexic a fost vernisata joi la Muzeul Judetean Teohari Antonescu din municipiul Giurgiu, in cadrul unei colaborari intre muzeul judetean si Ambasada Mexicului in Romania.

"Expozitia realizata de Ruben Ochos, un tanar fotograf din Mexic este o poveste geografica in care artistul se joaca cu fotografia si pictura, iar prezenta noastra astazi la Giurgiu este ca urmare a colaborarii intre cele doua tari si a unei prietenii ce ne leaga de orasul Giurgiu, oras incarcat de istorie situat la poarta de sud a Romaniei", a declarat, cu aceasta ocazie, insarcinatul cu afaceri culturale al Ambasadei Mexicului la Bucuresti, Rodolfo Hererra.

El a mai spus ca mexicanii, ca si romanii, s-au nascut poeti si de aceea colaborarea acestora in domeniul cultural este una atat de reusita. Expozitia cuprinde cateva zeci de fotografii care ofera o alta perspectiva asupra spatiilor si asupra oamenilor, demonstrand ca si un aparat radio vazut din interior, scheletul unui liliac sau tesatura formata de tevile care alimenteaza caloriferele pot deveni opere de arta prin ochiul unui artist.

Expozitia va ramane deschisa la Giurgiu pe tot parcursul lunii martie. La eveniment au participat directorul Muzeului Judetean Giurgiu, Traian Popa, directorul Bibliotecii Judetene Giurgiu, Ion Gaghii, directorul Centrului Cultural Local, Virgil Petanca, si alti oameni de cultura si de arta, precum si liceeni interesati de cultura Mexicului. ...citeste toata stirea
Vineri, 05 Martie 2010, ora 12:08
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Strandul "Faro", din Portul Giurgiu, se deschide in cateva zile. Cand mai exact si care sunt preturile din acest an VEZI AICI
Strandul "Faro", din cadrul Complexului "Perla", situat in Portul Giurgiu, isi deschide oficial ...
RAZBUNARE "IN FLACARI" LA GOSTINU
Un incendiu violent a cuprins, vineri noapte, gospodaria unui satean din Gostinu, pompierii ...
A venit canicula! Aerul conditionat, o solutie eficienta! De unde luam aparate bune, la un pret avantajos...?
Canicula si-a facut aparitia si ne toropeste... Aerul conditionat este cel mai sanatos si (mai ales) ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor