Temutul virus Zika ar putea vindeca un tip de cancer

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 16:28
3979 citiri
Temutul virus Zika ar putea vindeca un tip de cancer
Foto: Hepta.ro

Virusul Zika a reprezentat o adevarata sperietoare pentru mamele din multe zone ale lumii, in ultimii doi ani, deoarece putea cauza defecte din nastere precum microcefalia. Insa, surprinzator, Zika ar puta ajuta la vindecarea unui tip de cancer.

Rezultatele unui studiu publicat in Jurnalul Medicinii Experimentale arata ca virusul ar putea reprezenta in viitor un tratament pentru glioblastom, exact tipul agresiv de cancer de creier de care sufera fostul candidat republican la prezidentialele din 2008 John McCain, scrie Forbes.

O echipa de cercetatori a descoperit, intr-un laborator, ca virusul Zika ar putea ucide selectiv celulele tumorii la creier, fara a afecta celulele sanatoase ale creierului.

Experimentele au fost realizate pe mai multi soareci. Astfel, virusul a fost injectat direct in tumora cerebrala a 18 rozatoare, iar altor 15 soareci li s-a injectat apa sarata. Apoi, cercetatorii au observat ce se intampla cu tumorile si cu soarecii.

Astfel, rozatoarele carora le-a fost injectat virusul Zika au inregistrat tumori semnificativ mai mici decat celelalte, la doua saptamani dupa injectie, supravietuind o perioada mai lunga.

Apoi, tesut de creier uman a fost injectat cu Zika, tot intr-un experiment de laborator, iar virusul a parut ca infecteaza selectiv celulele canceroase, in locul celor normale. Un al treilea pas a fost sa se injecteze o forma mai slaba a virusului, care insa nu a fost la fel de eficienta, dar a putut in continuare sa omoare celulele canceroase.

Explicatiile ar fi ca, asemenea situatiei in care virusul ataca celulele imature, in crestere, din creierele fetusilor, la fel se intampla si cu celulele canceroase, de asemenea unele imature si in dezvoltare.

Rezultatele echipei sunt astfel promitatoare, insa, noteaza sursa citata, mai este drum lung pana cand acest "tratament" sa poata fi folosit si pe oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#virus Zika cancer creier, #virus Zika vindeca cancer, #experiment Zika cancer , #stiri virusul Zika