A treia demisie din Guvern - Scandalul de la Opera l-a costat functia pe ministrul Culturii

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 14:40
4684 citiri
A treia demisie din Guvern - Scandalul de la Opera l-a costat functia pe ministrul Culturii
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut demisia ministrului Culturii Vlad Alexandrescu, principala cauza fiind proasta gestionare a scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

Astfel, anuntul oficial ar urma sa fie facut in scurt timp, potrivit unor surse Ziare.com apropiate situatiei. Nu se stie insa daca Ciolos are deja si un inlocuitor pentru Alexandrescu.

Este al treilea ministru care demisioneaza intr-o singura luna din Cabinetul condus de Ciolos, dupa Ana Costea de la Ministerul Muncii si Anca Raducu de la Ministerul Fondurilor Europene.

Scandal la Opera: Se cere demisia lui Alexandrescu de la Ministerul Culturii

De aproape o luna Opera Nationala Bucuresti e in haos dupa ce Alexandrescu a schimbat conducerea ONB, aducandu-l pe Tiberiu Soare director interimar. Scandalul a izbucnit dupa ce primul act administrativ al lui Soare a fost sa stearga numele lui Johan Kobborg de pe site-ul institutiei, acolo unde era mentionat ca director al Corpului de balet, motivand ca o asemenea functie nu exista in organigrama.

Acesta a fost inceputul conflictului, care pare ca nu se mai termina si din cauza caruia angajatii Operei protesteaza refuzand sa mai tina spectacole.

Scandalul de la Opera continua: Protest pe note din "Nabucco" - Se cere demisia ministrului Culturii

Scandal la Opera - Ministrul Culturii, "audiat" de protestatari: E bine ca a iesit tot la suprafata

Scandalul de la Opera, la final? Ministrul Culturii spune ca a gasit solutia care impaca pe toata lumea

Ministrul Culturii a incercat sa gaseasca solutii, insa a esuat, adancind si mai mult scandalul de la ONB. Astfel, in doar cateva saptamani Alexandrescu i-a numit si i-a demis pe Tiberiu Soare, Vlad Conta si George Calin la conducerea Operei, pentru ca in final institutia sa ramana fara director si artistii sa refuze sa urce pe scena.

Ba chiar criza s-a transformat intr-un razboi intern intre artistii romani care ii vad drept dusmani pe colegii lor straini si ii acuza ca au salarii si beneficii mai mari decat ei.

Scandal la Opera Caramitru, in apararea balerinilor straini: E o rusine, un cosmar

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministrul Culturii demisie, #Vlad Alexandrescu demisie , #ministrul Culturii