Ziare.com

Fost ministru al Culturii: Daca profesorii ar veni cu un revolver la cingatoare si ar ameninta elevii?

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 17:35

   

Fost ministru al Culturii: Daca profesorii ar veni cu un revolver la cingatoare si ar ameninta elevii?
Senatorul USR Vlad Alexandrescu a comentat ironic ca, daca s-ar adopta legea care sa pedepseasca violentele impotriva profesorilor, acestia din urma ar putea chiar sa mearga in sala de clasa cu arma.

"O consecinta a adoptarii acestei legi ar fi faptul ca, potrivit prevederilor articolului 13 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, persoanele prevazute de lege care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, pot procura in scopul portului si folosirii arme de aparare si paza. Armele letale, pistol sau revolver.

Va dati seama ce ar insemna ca in salile de clasa ar veni profesorii cu un revolver la cingatoare si l-ar si scoate la un moment dat, ca sa ameninte elevii, care li se pare lor ca ii ameninta. Eu as fi de acord cu aceasta lege, daca s-ar aduce un amendament in care sa-i investim si pe elevi in postul de autoritate publica", a spus Vlad Alexandrescu, miercuri, in cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului ce prevede inasprirea pedepselor in cazurile de violenta indreptata impotriva profesorilor, relateaza Mediafax.

Prezenta la dezbatere, Alina Gorghiu a completat: "Sa se impuste intre ei".

"Pentru a fi legitima aparare, nu? Daca profesorul scoate revolverul, sa scoata si elevul si sa vedem care trage mai repede", a mai spus Alexandrescu.

Ulterior, acesta a continuat pe contul sau de Facebook discutia despre aceasta posibilitate.

"Sa ne imaginam ca realitatea ar lua forma mintii senatorului PSD Serban Nicolae si ca profesorii ar fi investiti cu exercitiul autoritatii publice pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor publice, asa cum sunt azi politistii si jandarmii", a notat fostul ministru al Culturii.

Amintim ca senatorul PSD Serban Nicolae a propus ca pedepsele pentru violentele impotriva profesorilor sa fie inasprite.

"Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul savarsite impotriva unei persoane care ocupa o functie didactica de predare, de conducere sau de indrumare si control, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime", se arata in initiativa lui Serban Nicolae.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1780 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atunci elevii ar "sta in banca lor"

Nu e nevoie de revolver... e nevoie de disciplina reala, venita de la cancelarie, aplicata dupa niste reguli publicate in prealabil (nu aleatoriu). S-a facut inainte pe aici, se face si prin alte parti, nu este nevoie de nici o inventie...

 

 

POATE NE SPUNE CINEVA ...al cui tupeu e mai mare , cind si anumiti

profesori terorizeaza elevii, abordind un limbaj de derbedei pentru a-i umili pe cei timizi .

Inutil sa mai spunem a abuzeaza de prea multe ori de trucuri pentru a-i face pe parintii lor sa plateasca suplimentar ore de meditatii sau alte forme de constringere .

Citi sunt cei batuti de profesori si citi profesori sunt batuti de elevi , ar fi o statistica interesanta ...?

Bestiile nu au virsta si nici respect pentru semeni , mai ales cind , multi profesori nu trec examenul de grad .

 

 

NU STIM CINE ESTE VLAD, dar daca are implicatii in invatamint

nu poate fi decit un real pericol , daca este atit de limitat in gindire , nu are ce cauta in EDUCATIE, are o minte de CRETAN .

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor