Ministrul Culturii, acuzat de minciuna in legatura cu banii acordati unor reviste

Marti, 09 Februarie 2016, ora 12:59
2637 citiri
Ministrul Culturii, acuzat de minciuna in legatura cu banii acordati unor reviste
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat ca in cursul zilei de luni a semnat contractul de finantare pentru revistele culturale publicate de uniunile de creatori din Romania. Deputatul liberal Traian Dobrinescu a sustinut ca ministrul a dezinformat.

Interpelat marti in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor pe tema intarzierii finantarii revistelor culturale publicate de uniuni de creatori, ministrul Vlad Alexandrescu a spus ca intarzierea semnarii acestui contract a fost un rezultat al schimbarilor legislative si este un fapt pe care si-l asuma.

"Contractul s-a semnat ieri. Prin acest contract am facilitat felul de a atribui banii. Dam (finantarea - n.red.) in trei transe. Ce nu s-a dat in ianuarie se va da din data semnarii", a precizat ministrul Culturii.

"Am reusit sa deblocam banii pe tot anul. Vor fi acordati in trei transe. Suma totala de 4.500.000 de lei va fi virata integral uniunilor de creatori. Nu va fi niciun leu care sa se piarda", a adaugat Alexandrescu.

Deputatul Traian Dobrinescu (PNL) l-a abordat pe ministru la finalul sedintei Comisiei de cultura si i-a spus ca, in urma unei convorbiri cu Nicolae Manolescu, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, a aflat ca, de fapt, contractul de finantare pentru reviste culturale nu ar fi fost semnat luni.

"Nu ati semnat contractul, ati dezinformat, ati mintit Comisia", a sustinut Dobrinescu. "Exact acum am vorbit cu uniunile de creatori... Nu s-a semnat", a adaugat deputatul.

"Normele pe care le-am adoptat sunt in totalitate in favoarea uniunilor de creatori", a declarat Vlad Alexandrescu. "Nu e vorba de o finantare pe proiecte, pentru ca revistele nu sunt un proiect", a adaugat el. "Contractul de finantare a fost incheiat, a fost agreat de toate partile, a fost semnat de domnul Nicolae Manolescu si banii vin imediat", a precizat ministrul.

El a spus ca anuntul de deschidere a inscrierilor la finantare pentru revistele culturale independente va fi publicat miercuri. Propunerile pot fi inaintate pana pe 24 februarie si vor fi analizate de o comisie de experti independenti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ministrul Culturii acuzat minte, #ministrul Culturii reviste culturale , #ministrul Culturii
Comentarii
Poza Urzica
Urzica
rank 1
ce moaka de pacalici are asta...seamana si cu Stan