Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu

Marti, 03 Mai 2016, ora 14:02
14245 citiri
Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca l-a revocat pe Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii si i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis si propunerea ca aceasta sa fie ocupata in continuare de Corina Suteu.

De altfel, Corina Suteu a fost propusa ca succesoare chiar de Vlad Alexandrescu.

Acesta si-a anuntat demisia pe 27 aprilie pe Facebook, pe fondul conflictului de la Opera Nationala Bucuresti, care dureaza de aproximativ o luna. Ulterior, insa, s-a razgandit si a lansat acuzatii la adresa unor colegi din Guvern, care l-au determinat pe Dacian Ciolos sa ia decizia finala a revocarii sale.

A treia demisie din Guvern - Scandalul de la Opera l-a costat functia pe ministrul Culturii

Cu toate astea, Alexandrescu s-a prezentat marti dimineata la serviciu, spunand ca si-ar fi dorit sa ramana in fruntea Ministerului pentru ca avea, in sfarsit, o solutie pentru ONB.

"Este problema care va ramane succesorului meu, eu aveam niste solutii", precizand ca nu mai este cazul sa le dezvaluie cata vreme premierul i-a "retras increderea".

Totodata, el a anuntat ca nu intentioneaza sa colaboreze cu succesorul sau.

"Nu cred ca sunt in situatia de a colabora, viitorul ministru va trebui sa isi asume masurile. Sunt proiecte care vor trebui continuate, cum ar fi subscriptia nationala pe Cumintenia Pamantului. As dori sa mearga mai departe si sala de concerte, concursurile predictibile pentru posturile de management", a enumerat Vlad Alexandrescu.

Ministrul Culturii, despre scandalul de la Opera: Am fost prost sfatuit de un consilier, i-am cerut demisia

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza, dar face acuzatii grave si evoca presiuni din partea colegilor din Guvern acuzati de plagiat

Vlad Alexandrescu, revocat de Ciolos de la Ministerul Culturii, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

Contestat de o parte a lumii culturale pentru balbaiala de la Opera, Alexandrescu schimband de 4 ori directorul ONB in nici doua saptamani, fostul ministru al Culturii are si sustinatori, care au iesit in strada pentru a-i cere lui Ciolos sa-l pastreze in functie. Acestia au anuntat si pentru marti seara o actiune de protest fata de plecarea sa din guvern.

Cine este Corina Suteu

Corina Suteu, expert in politici culturale, este secretar de stat in Ministerul Culturii din ianuarie.

A cunoscut o larga mediatizare in contextul "scandalului poneiului roz" de la Institutul Cultural Roman (ICR) de la New York, institutie pe care a condus-o in perioada 2006 - 2012. Si-a dat demisia odata cu demisia conducerii ICR formata atunci din Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu, dupa ce Guvernul Ponta a trecut institutia de sub autoritatea Administratiei Prezidentiale sub cea a Senatului.

Corina Suteu a ramas implicata in diverse proiecte culturale, printre acestea fiind recent "Bucuresti - Capitala Europeana a Culturii 2021".

La baza critic de teatru, Suteu a fost director al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si presedinte al Forumului retelelor culturale europene. In 1998, a fondat asociatia ECUMEST.

Semneaza volumele "Arts Politics and Change" si "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe".

L.M.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Vlad Alexandrescu revocat, #Corina Suteu Ministerul Culturii , #ministrul Culturii