Ministrul Culturii se joaca de-a demisia? Si-a nuantat declaratiile privind plecarea din Guvern

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 12:50
2693 citiri
Ministrul Culturii se joaca de-a demisia? Si-a nuantat declaratiile privind plecarea din Guvern
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Vlad Alexandrescu si-a nuantat, vineri dimineata, declaratiile referitoare la demisia din functia de ministru al Culturii, anuntata de miercuri pe Facebook, in urma proastei gestionari a scandalului de la Opera Nationala.

"Daca reforma mai este periclitata si daca demisia mea rezolva continuarea reformei, sunt in continuare dispus sa mi-o dau, sa pun mandatul meu de ministru al Culturii in mainile prim-ministrului", a declarat Vlad Alexandrescu, potrivit Digi 24.

"Nu se pune problema unei neincrederi intre mine si prim-ministru. Prim-ministrul si-a manifestat sustinerea cu privire la reforma pe care am inceput-o chiar in contextul discutiilor din ultimele zile, a facut-o public. Au fost unele rezerve cu privire la modul de a gestiona situatia de la Opera, dar nu exista niciun fel de neincredere, de contestare a reformei pe care am inceput-o si asta imi da incredere ca aceasta va fi continuata", a continuat Alexandrescu.

Cu toate acestea, Alexandrescu pare a fi impacat cu ideea de a fi inlocuit la Cultura. Mai mult, ministrul a spus ca persoana vehiculata ca fiind succesorul sau, Corina Suteu, este omul potrivit pentru portofoliul Culturii.

Vom avea ministru nou la Cultura dupa Paste - Vlad Alexandrescu face si-o recomandare

"Eu cred ca echipa pe care am adunat-o la Ministerul Culturii este o echipa foarte performanta care are multe componente, multe valente. Toti sunt foarte buni. Pe Corina Suteu am rugat-o sa ni se alature inca din februarie. Si a lucrat foarte mult pe partea de cultura vie si eu cred ca ar putea sa duca mai departe reforma pe care am inceput-o", a aratat Vlad Alexandrescu.

Si-ar fi dorit mai mult sprijin de la Ciolos

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Vlad Alexandrescu a declarat ca Dacian Ciolos ar fi putut sa-l sprijine mai mult in scandalul de la Opera. Ministrul recunoaste, insa, ca reactia sa la conflictul de la ONB nu a fost destul de ferma.

"A fost slabita pozitia mea, intr-adevar, pentru ca ma asteptam ca intr-o situatie de tensiune la una dintre institutiile de cultura pozitia mea sa fie intarita, pentru a putea rezolva situatia acolo. Din pacate, pe fondul unui conflict, care in buna masura probabil ca a fost alimentat, nici reactia mea nu a fost destul de ferma, pentru ca am ezitat, fiind prost sfatuit, dar am ezitat si din dorinta de a nu amputa aceasta dimensiune europeana reformatoare pe care Opera o luase, prin angajarea unor artisti din strainatate si a unor...

Alina Cojocaru, o foarte mare balerina de nivel mondial, prezenta lor in Opera a fost pusa sub semnul indoielii si ei au fost ostracizati, in sensul ca au fost pusi la index si aratati cu degetul. Or acest lucru, dupa parerea mea, nu poate fi tolerat de un ministru al Culturii. In aceasta situatie trebuie fermitate", a explicat Alexandrescu.

Ministrul Culturii si-a anuntat oficial demisia, miercuri dupa-amiaza, pe pagina sa de Facebook, aratand ca situatia de la Opera Nationala este una "intolerabila".

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Imediat dupa anunt, mai multe personalitati din lumea culturala si din societatea civila si-au manifestat online sustinerea pentru ramanerea lui Alexandrescu la sefia Ministerului Culturii.

Protest pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii: "Je suis Vlad"

In plus, circa 200 de persoane s-au adunat miercuri seara in fata Guvernului, in cadrul unui miting de sustinere. Chiar si premierul Dacian Ciolos a declarat ca nu este "deloc bucuros" ca Alexandrescu a decis sa paraseasca Guvernul pe care il conduce.

Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii

Prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa demisia ministrului Culturii: Nu sunt deloc bucuros

S-ar putea ca, pana la urma, Alexandrescu sa ramana in joc, avand in vedere ca demisia nu este inca oficiala, nefiind acceptata pana in acest moment de catre Dacian Ciolos.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ministru Culturii demisie , #ministrul Culturii