Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 22:01
3961 citiri
Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii
Foto: Facebook/Romania Protesteaza Je suis Vlad

Aproximativ doua sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, in fata Guvernului pentru a-l sustine pe Vlad Alexandrescu, care a demisionat de la portofoliul Culturii. Printre protestatari s-au aflat oameni din teatru si lumea filmului si scriitori.

Premierul Dacian Ciolos a venit si el in Piata Victoriei si le-a explicat oamenilor ca il apreciaza pe Vlad Alexandrescu si "vointa lui reformatoare", dar ca un ministru trebuie sa aiba "si capacitatea de a aplica masurile", referindu-se la situatia de la Opera Nationala Bucuresti, informeaza News.ro.

In fata protestatarilor, Ciolos a incercat sa justifice decizia de a renunta la Vlad Alexandrescu de la conducerea Ministerului Culturii.

"Din cauza felului in care au degenerat lucrurile. Nu este vorba despre dubiile pe care le am eu. Modul cum au decurs lucrurile la Opera Nationala Bucuresti ii creeaza o slabiciune ca ministru. Asta nu afecteaza cu nimic vointa lui reformatoare. Chiar i-am propus sa gasim o solutie pentru a continua colaborarea privind Cumintenia Pamantului", le-a spus prim-ministrul protestatarilor adunati in fata guvernului, pentru a-si manifesta sustinerea pentru Vlad Alexandrescu.

"Va garantez ca oricine va fi numit la Ministerul Culturii va continua proiectele incepute...Va pot garanta, pentru ca sunt prim-ministru", a continuat Dacian Ciolos, in vreme ce din multime s-a strigat "Jos Caramitru!". Prim-ministrul a adaugat ca, joi, va putea anunta propunerea pentru portofoliul Culturii.

In Piata Victoriei, prim-ministrul a avut un scurt dialog cu Tudor Chirila, care i-a reprosat ca pune "in balanta un caz particular de management cu o viziune". Dacian Ciolos i-a raspuns: "Sustin viziunea in continuare, dar ca ministru trebuie sa ai si capacitatea de a aplica masurile", amintind ca, in continuare, la Opera Nationala nu exista "o conducere stabila".

Un manifest a fost impartit celor adunati in fata Palatului Victoria, care "sesizeaza" principalele activitati initiate de ministrul demisionar Vlad Alexandrescu. Oameni din lumea teatrului si filmului, intre care Lia Bugnar, Ada Solomon, Ilinca Manolache si Radu Iacoban se numara printre cei veniti sa il sustina pe Alexandrescu.

"Respect Vlad/ Rusine plagiatorilor/ Ciolos, ai ales gresit", sta scris pe o pancarta purtata de unul dintre cei prezenti la protest.

Jandarmeria le-a solicitat celor prezenti sa se stabileasca pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, spunandu-le ca "actiunea este ilegala" si ca vor fi sanctionati. In urma acestor anunturi, protestatarii s-au disipat in grupuri compacte, unele dintre ei pe trotuar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#miting sustinere Vlad Alexandrescu, #Vlad Alexandrescu demisie Ministerul Culturii , #ministrul Culturii