PNL il lasa singur pe Radu F. Alexandru: Liberalii nu vor sa-l dea jos pe ministrul Culturii

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 11:20
1897 citiri
PNL il lasa singur pe Radu F. Alexandru: Liberalii nu vor sa-l dea jos pe ministrul Culturii
Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, Ionut Stroe, a declarat ca solicitarea vicepresedintelui Radu F. Alexandru ca ministrul Culturii sa fie demis este o cerere cu titlu personal, neasumata de partid si ca un dialog cu ministrul Culturii este mai indicat in acest moment.

"Sunt niste informatii cu carectar personal, daca as putea spune asa, ale domnului Radu F. Alexandru. Pana sa ajungem la motiune de cenzura sau gesturi ultime, as spune, in zona dialogului cu Guvernului, cred ca este nevoie, daca se impune, ca ministrul sa ofere cateva lamuriri. Suntem un partid deschis, dispus la dialog cu Guvernul", a precizat Ionut Stroe, citat de News.ro.

La nivel de partid, nu s-a luat vreo decizie privind solicitarea de demitere a ministrului Culturii, aceasta fiind asumata exclusiv de vicepresedintele Radu F. Alexandru.

"Deocamdata, Radu F. Alexandru a expus o teza bazata pe informatii personale. Nu s-a luat decizia, la nivelul Partidului National Liberal, sa solicitam demiterea ministrului, asa cum nu s-a luat nicio decizie in legatura cu o eventuala motiune de cenzura", a explicat purtatorul de cuvand al partidului.

Ionut Stroe a adaugat ca, in acest moment, este nevoie de un dialog cu ministrul Culturii.

Vicepresedintele PNL Radu F. Alexandru a solicitat, luni, demiterea ministrului Culturii, pe care l-a acuzat ca a propus, in nume personal, in timpul vizitei la Vatican, o administrare comuna a Vaticanului si a statului roman asupra cladirii Bibliotecii Batthyaneum de la Alba Iulia.

PNL cere demisia ministrului Culturii: Ar fi incalcat Constitutia afectand drepturile legitime ale Romaniei

Senatorul liberal a mentionat ca Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, ar fi facut aceasta propunere in cadrul unei intalniri la Vatican cu cardinalul Gianfranco Ravasi, presedintele Consiliului Pontifical pentru Cultura, in prezenta ambasadorului Romaniei pe langa Sfantul Scaun.

"Initiativa ii apartine in exclusivitate ministrului Culturii, nu a fost discutata in prealabil la Bucuresti, ministrul nu a fost imputernicit de nicio autoritate a statului roman sa lanseze o asemenea propunere", a precizat Radu F. Alexandru.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a replicat in aceeasi zi, mentionand ca nu a propus, in niciun context, o administrare comuna a statului roman si a Vaticanului asupra Bibliotecii Batthyaneum de la Alba Iulia, ci a pledat exclusiv pentru gasirea unei solutii amiabile privind incetarea litigiului existent.

Ministrul Culturii dezminte acuzatiile PNL: Se bazeaza pe informatii gresite

"Subliniem ca nu s-a facut referire sub nicio forma la vreun obiect din patrimoniul mobil detinut de Biblioteca Batthyaneum, ci doar la imobilul in cauza", adauga ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL demisie ministru Culturii, #ministru Culturii PNL , #ministrul Culturii