Scandal la Opera - Ministrul Culturii, "audiat" de protestatari: E bine ca a iesit tot la suprafata

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 18:16
3181 citiri
Scandal la Opera - Ministrul Culturii, "audiat" de protestatari: E bine ca a iesit tot la suprafata
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost prezent joi la Opera Nationala din Bucuresti, unde angajati ai institutiei protesteaza, incepand de miercuri, fata de decizia de repunere in functie a fostului director interimar, George Calin, si a balerinului Johann Kobborg.

Dupa ce a ascultat timp de aproximativ doua ore nemultumirile protestatarilor, ministrul a spus ca se va gandi serios la tot ce i s-a transmis.

"Cred ca am inteles toate lucrurile pe care mi le-ati spus. (...) Va promit ca ma intorc acum la minister si ca o sa ma gandesc foarte serios la tot ceea ce mi-ati spus, pentru ca mi-ati dat foarte multe teme de gandire. Am inteles, este bine ca am venit, va multumesc pentru deschidere", a afirmat Vlad Alexandrescu la finalul discutiilor.

El a precizat ca informatiile care i s-au prezentat ii permit sa trateze "cu adevarat" problemele care exista in prezent la ONB.

"Tot ceea ce am facut si tot ceea ce fac, o fac din constiinta si din incercarea de a fi un om deschis. Tot ceea ce a iesit acum la suprafata eu cred ca este bine ca a iesit la suprafata, pentru ca asta ne permite acum sa le tratam cu adevarat. Faptul ca sunt aici cu dumneavoastra spune ca am inceput deja. (...) Vreau ca si pe mai departe sa putem lucra impreuna", a spus Vlad Alexandrescu.

Scandalul de la Opera, la final? Ministrul Culturii spune ca a gasit solutia care impaca pe toata lumea

Scandalul de la Opera, la final. Johan Kobborg: Sunt din nou aici, m-am intors

"Sper pentru Opera Nationala din Bucuresti si pentru viitorul ei ca domnul ministru Vlad Alexandrescu sa ia cea mai inteleapta decizie", a declarat dirijorul Tiberiu Soare la finalul discutiilor.

Angajatii care au protestat au spus ca asteapta decizia Ministerului Culturii in legatura cu conducerea ONB.

"Asteptam un raspuns. Asta s-a hotarat acum la discutii. Asteptam o rezolutie clara din partea domnului ministru pana la inceperea spectacolului din aceasta seara. Asteptam sa stim ca director general nu mai este domnul (George - n.red.) Calin si cu echipa dansului", a spus Smaranda Morgovan, dirijor al corului de copii si sufleur.

Contestatarii s-au adunat miercuri in sala mare a ONB, unde l-au asteptat pe ministrul Alexandrescu sa vina la discutii. Deoarece acesta nu a venit, angajatii operei au anulat spectacolul programat.

Scandalul de la Opera continua: Angajatii anunta noi proteste

Scandalul de la Opera: Solutia in doua etape a ministrului Culturii

Tiberiu Soare, fostul director interimar al ONB, i-a invitat pe spectatori sa intre in sala mare a Operei si i-a prevenit ca, in locul reprezentatiei, vor asista la un protest.

La cererea spectatorilor prezenti, artisti ai Operei aflati in sala mare a ONB ce s-au alaturat protestului spontan au cantat aria "Corul sclavilor" din opera "Nabucco".

Scandalul de la Opera continua: Protest pe note din "Nabucco" - Se cere demisia ministrului Culturii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministru Cultura Opera, #ministru Cultura protest Opera, #scandal Opera , #ministrul Culturii