Scandalul Filat: Un adversar politic i-a interceptat ilegal telefonul printr-o aplicatie-spion

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 11:35
3165 citiri
Scandalul Filat: Un adversar politic i-a interceptat ilegal telefonul printr-o aplicatie-spion
Foto: Facebook/Renato Usatii

Controversatul primar al orasului Balti, Renato Usatii, liderul Partidului Nostru (de stanga, prorus), a dat publicitatii luni seara o serie de inregistrari ale unor pretinse convorbiri telefonice dintre primarul orasului Orhei, Ilan Shor - fost presedinte al Consiliului de administratie al Bancii de Economii din Republica Moldova - si fostul premier Vlad Filat, acuzat de implicare in devalizarea acestei banci cu 250 de milioane de dolari.

El a explicat ca a interceptat aceste convorbiri, a caror autenticitate nu a fost probata, printr-o aplicatie-spion.

"Este foarte simplu. Pe numarul de telefon care ne intereseaza este transmisa o aplicatie, iar daca este acceptata, cel care a expediat-o poate urmari online toate convorbirile de pe acest telefon, indiferent daca sunt in Viber, Skype sau format obisnuit", a explicat el.

"Am recurs la inregistrarea convorbirilor telefonice ale lui Filat din motive de securitate personala, dar si pentru binele cetatenilor Republicii Moldova, pentru a demonstra cine a furat miliardul" de dolari la sfarsitul anului 2014, a spus Usatii, citat de Radio Chisinau.

Intr-una din aceste inregistrari, Filat ii spune lui Shor ca situatia a scapat de sub control, nu se stie ce va fi la sedinta Parlamentului de joi (15 octombrie, ziua cand Filat a fost lipsit de imunitate parlamentara si retinut de CNA) si ii sugereaza sa plece din tara.

Mai mult, Usatii sustine ca detine inregistrari ale unor convorbiri telefonice ale liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, ale premierului Valeriu Strelet, ale fostului premier Iurie Leanca si oligarhului Vlad Plahotniuc, fost prim-vicepresedinte al Partidului Democrat (PD), pe care, spune el, le va face, de asemenea, publice.

Interceptarea convorbirilor telefonice este interzisa prin lege in Republica Moldova. Interceptarile pot fi efectuate doar in cadrul dosarelor penale, de catre o subdiviziune specializata a Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova, cu avizul judecatorului de instructie, releva Radio Chisinau.

Potrivit publicatiei Timpul, pentru interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice, Usatii risca intre doi si cinci ani ani de inchisoare, conform articolul 260 din Codul Penal al Republicii Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Filat interceptari telefon, #Filat aplicatie spion telefon, #Renato Usatii telefon Filat , #premier
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Toasu Usatii (vezi foto) este cu ochii pe Filat ca pe butelie :)))