Ministrul Sanatatii ii raspunde lui Dragnea: Minciunile emise in Parlament sunt tare gogonate

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 22:17
16945 citiri
Ministrul Sanatatii ii raspunde lui Dragnea: Minciunile emise in Parlament sunt tare gogonate
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a raspuns, luni, pe Facebook, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care i-a reprosat, in plenul Parlamentului, ca intarzie adoptarea unui ordin ce ar permite micsorarea pretului medicamentelor.

Ministrul a sustinut ca o masura pripita in domeniu ar incuraja exportul medicamentelor, iar Dragnea, fie deliberat, fie din ignoranta, face lobby distribuitorilor de medicamente care au castiguri mari din exporturi.

"Minciunile emise astazi in Parlament de liderul unui important partid politic sunt tare gogonate. Iata de ce: nici pomeneala ca romanii sa plateasca in prezent preturi mai mari la medicamente. Domnul Dragnea fie minte, fie nu pricepe. Orice pacient poate alege in continuare intre mai multe variante ale aceluiasi medicament.

Ca sa folosesc o comparatie usor de inteles: mergem la piata sa cumparam mere. Prima taraba, cea de langa intrare, le vinde cu 8 lei pentru ca are cea mai bine pozitionata taraba. A doua taraba, mai la mijloc, le da cu 5 lei. Iar ultima taraba le vinde cu 4 lei. Merele sunt de acelasi soi si culoare si noi avem libertatea sa cumparam de la ce taraba dorim", a explicat Voiculescu.

"Ordinul la care s-a referit domnul Dragnea il obliga doar pe vanzatorul de la prima taraba sa scada pretul. In ciuda dezinformarilor domnului Dragnea si ale amicilor dansului, cumparatorul (pacientul) are posibilitatea in continuare sa cumpere mere si de la celelalte tarabe. In prezent, statul compenseaza integral merele de la tarabele cele mai ieftine si partial merele cele mai scumpe", a continuat acesta.

Ministrul sustine ca, in lipsa unei analize serioase, medicamentele ieftinite vor fi vandute de catre distribuitori in afara tarii, iar diferenta le va intra in buzunar, fara niciun beneficiu pentru pacientii romani.

"In piata farma asta fac distribuitorii care se ocupa cu exportul paralel de medicamente, fenomen semnificativ in Romania si in crestere in ultimii ani", a afirmat Voiculescu, adaugand ca acest fenomen a dus la disparitia unor medicamente de pe piata.

"Domnul Dragnea fie face lobby de la tribuna Parlamentului pentru trimiterea in strainatate a medicamentelor care ar trebui sa ajunga la pacientii romani, fie nu pricepe nimic. Refuz sa iau decizii atat de importante pentru pacientii romani sub presiunea dezinformarilor emise, regretabil, de liderul unui important partid parlamentar.

De aceea lucram la un proiect consistent care sa elimine orice pericol prin care pacientii romani ar putea ramane fara medicamente. Astfel de crize au fost frecvente in anii trecuti si nu vreau sa mai trecem prin asa ceva", a mai aratat ministrul Sanatatii.

El a precizat ca Ministerul Sanatatii lucreaza la o solutie pentru aceasta problema, iar rezultatul final va fi prezentat la sfarsitul lunii octombrie.

Dragnea l-a acuzat pe ministrul Vlad Voiculescu ca amana sa ia o masura care ar micsora pretul medicamentelor. "Practic, acest minister a ales sa sprijine si sa ofere mai multe venituri celor care au deja multe venituri, fara a ajuta pe cai care nu au ce manca. Va cer foarte ferm sa dispuneti ca imediat ministerul sa dea ordinul care permite micsorare preturilor la medicamente", a declarat liderul PSD, luni, in plenul Camerelor reunite.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Vlad Voiculescu Dragnea, #Vlad Voiculescu medicamente , #ministrul Sanatatii