Noua varianta pentru Ministerul Sanatatii - surse Ziare.com UPDATE

Marti, 17 Mai 2016, ora 14:27
6172 citiri
Noua varianta pentru Ministerul Sanatatii - surse Ziare.com UPDATE
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos ar urma sa anunte, marti, o noua propunere pentru a prelua portofoliul de ministrul al Sanatatii.

Postul a ramas vacant dupa ce Achimas Cadariu si-a dat demisia in urma proastei gestionari a scandalului dezinfectantilor din spitale.

Scandalul dezinfectantilor De ce a demisionat Cadariu: Dezvaluiri despre neprofesionalism si incapatanare

Ulterior, Dacian Ciolos a preluat interimatul la acest minister. Surse guvernamentale au confirmat marti pentru Ziare.com ca Vlad Voiculescu este luat in calcul pentru a fi numit noul ministru al Sanatatii.

UPDATE - Potrivit Digi 24, Guvernul a trimis deja propunerea la presedintele Klaus Iohannis.

Din decembrie 2015, Vlad Voiculescu este seful de Cabinet al ministrului Finantelor, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu s-a intors in Romania la finalul anului trecut, dupa ce a petrecut 14 ani in Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar.

Foto: Faceook/Vlad Voiculescu

Anterior, Vlad Voiculescu a fost de Vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG. Totodata, acesta este implicat in mai multe proiecte sociale in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP, iar din vara anului 2013 indeplineste rolul de Vicepresedinte si Trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Vlad Voiculescu a initiat "reteaua citostaticelor", un program prin care mai multi voluntari au transportat din strainatate in Romania, timp de cativa ani, medicamente esentiale in tratamentul cancerului, care nu se gaseau deloc in spitalele si farmaciile din tara noastra.

Fostul ministru al Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si-a dat demisia din functie in urma scandalului dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma, care au ajuns in spitalele romanesti ani la rand si au pus in pericol vietile pacientilor.

Scandalul dezinfectantilor: Alte spitale din tara, controlate de oamenii lui Ciolos

Scandalul dezinfectantilor - Chirurgilor le e frica sa mai opereze: Oare cati pacienti au murit din cauza Hexi Pharma?!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Vlad Voiculescu ministru Sanatatii , #ministrul Sanatatii