Pintea zice ca spitalele regionale vor fi gata in sapte ani. Vlad Voiculescu: Oare asa au promis? Voi asa va amintiti?

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 23:28
5438 citiri
Pintea zice ca spitalele regionale vor fi gata in sapte ani. Vlad Voiculescu: Oare asa au promis? Voi asa va amintiti?
Foto: PLUS

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, ca ea considera ca in sapte ani vor fi finalizate si spitalele regionale.

"Spitalul din Mioveni, povestea a inceput in urma cu sapte ani: conceptie, proiectare, executie. Spitalele regionale, povestea lor a inceput in octombrie 2017, cand primul teren a fost transmis Ministerului Sanatatii. Suntem in 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate si proiectantii si constructorii pot sa va spuna ce inseamna sa faci un studiu de fezabilitate pentru o cladire de 150.000 de metri patrati cu logistica aferenta. Deci, am finalizat studiile de fezabilitate, acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltarii si se pregatesc cererile de finantare pentru Bruxelles, la Iasi am inceput procedura de licitatie in paralel. Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale, exact asa cum am promis", a spus Pintea.

In replica, fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, atrage atentia intr-o postare pe Facebook ca Sorina Pintea vorbeste despre spitalele regionale mintind diferit la fiecare cateva saptamani. De data aceasta, Pintea spune ca "in sapte ani vom avea si spitalele regionale, asa cum am promis" - Oare asa au promis? Voi asa va amintiti? 7 ani? se intreaba Vlad voiculescu. Dupa care face un inventar al "uitarilor" livrate de reprezentantii PSD, bolnavi de o boala pe care o numeste generic "pesedita".

Iata postarea integrala a lui Vlad Voiculescu:

Le ascult des pe doua doamne, Gabriela Firea si Sorina Pintea, vorbind despre spitale.

Gabriela Firea nu a facut absolut nimic, desi e deja de 3,5 ani in functie si a avut la dispozitie cea mai mare administratie din tara si bugete enorme. Gabriela Firea plateste insa televiziunile cu milioane de euro sa ii promoveze minciuni si fotografii din spitale fara medici si fara pacienti.

Sorina Pintea, pe de alta parte, ne vorbeste despre spitalele regionale mintind diferit la fiecare cateva saptamani altfel. Astazi ne spune ca: "am inaintat foarte mult pentru ca povestea lor a inceput in 2017" si ca "in sapte ani vom avea si spitalele regionale, exact asa cum am promis."

Oare asa au promis? Voi asa va amintiti?

7 ani?

Ai spune ca in PSD a lovit boala ciudata, una care afecteaza deopotriva barbati si femei, pesedisti peremisti, pesedisti voluntarieni sau pesedisti dancilieni.

La fiecare cativa ani, pesedistii uita ce au facut. La fiecare cateva luni, pesedistii uita ce au facut altii. La fiecare cateva zile, pesedistii uita ce au spus.

1. Sorina Pintea uita ca din 2014, cand Comisia ne-a pus pe tava bani pt. spitalele regionale, PSD nu a facut #nimic. Nici macar un rand cu sens in vreun document intern din MS.

2. Sorina Pintea uita ca terenurile pentru spitale au fost identificate deja in 2016 si acordul cu BEI a fost incheiat tot atunci, in timpul guvernului tehnocrat. Cand la MS erau in cabinetul ministrului profesionisti care vorbeau engleza. Dupa vreo 10 ani de lucru pe proiecte de investitii, inclusiv cu institutii financiare internationale precum BEI si BERD, stiam ca un proiect trebuie pregatit cum trebuie, nu cu firme de apartament sau cu de-alde Compania Nationala de Investitii, cum voiau Dragnea, Olguta si diversi functionari de la MS pe care PSD ii avea in buzunar;

3. Sorina Pintea uita si de celelalte spitale promise de PSD: de Spitalul Republican propus de Dragnea sefului UMF pt sustinerea vadita din campanie, de Spitalul Municipal promis de primarul PSD Gabriela Firea, de Spitalul de urgenta promis de primarul PSD de la S1 Dan Tudorache si multe altele promise in Bucuresti si in tara.

4. Sorina Pintea uita si de spitalele pe care Orlando impreuna cu dansa le promiteau la Craiova si Constanta... fara proiecte tehnice ci asa... pac-pac... copiate de la turci. Las mai jos citatul din Orlando ca sa vedeti in ce hal te poate aduce boala asta grava.

Boala asta de care vorbesc este atat de specifica PSD incat o putem numi #pesedita.

#Pesedita e parsiva si apare peste tot, inclusiv la oamenii care par altfel. Sufera de dansa mai toti pesedistii, dar si multi politicieni vechi. Nu e deloc imposibil sa se ia si la astia mai noi.

#Pesedita evolueaza rapid in medii cu simt critic adormit.

#Pesedita poate fi tinuta in frau de cateva mii de oameni care le deconspira minciunile.

Tratamentul #peseditei se poate aplica in Parlament, prin izolare, apoi in cabinele de vot, prin eliminarea tumorei PSD din corpul politic al Romaniei.

------

Declaratia maestrului Eugen Orlando Teodorovici, suferind de pesedita, aici:

"Am semnat un memorandum pe 2 spitale regionale. Constanta si Craiova vor intra maine in sedinta de guvern si in acest an se va incepe constructia care sa se faca intr-un alt sistem: acord guvern-guvern. Sunt doua state, un reprezentant e maine la Bucuresti unul dintre reprezentantii acestor 2 state, Turcia, cu care se va face unul din cele doua spitale, la Constanta, regionale. Sunt spitale regionale de ultima generatie, deja construite in alte parti. Efectiv se ia proiectul tehnic, se copiaza, nu inventam noi nimic, sa nu mai pierdem timpul pe licitatii de proiecte tehnice si altele."

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Voiculescu Pintea spitale regionale construire , #ministrul Sanatatii