Sindicalistii din Sanatate au protestat, ministrul da vina pe campania electorala

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 16:45
1827 citiri
Sindicalistii din Sanatate au protestat, ministrul da vina pe campania electorala
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Aproximativ 100 de sindicalisti au pichetat, marti, sediul Ministerului Sanatatii, in timp ce reprezentantii Federatiei Sanitas discutau in interiorul institutiei cu ministrul Vlad Voiculescu.

Sindicalistii au cerut inceperea negocierilor pentru incheierea noului Contract Colectiv de Munca, iar Vlad Voiculescu le-a spus ca nu intelege motivul pentru care au ales sa protesteze la inceputul discutiilor.

Dupa intalnire, Voiculescu a declarat ca inceperea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca inainte de aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale ordonatorilor de credite "ar fi un act ilegat".

Ministrul a precizat ca i-a invitat pe sindicalisti la discutii inca de marti, pentru ca, dupa aprobarea bugetului, Contractul Colectiv de Munca sa fie semnat cat mai repede.

El a mai spus ca este de parere ca protestul sindicalistilor nu este independent de perioada electorala.

"Nu cred ca protestul de afara este lipsit de orice coloratura politica. Nu cred ca s-ar fi intamplat acest protest daca nu ar fi fost perioada electorala in acest moment. Faci un protest atunci cand nu ai fost primit la discutii sau cand discutiile nu au rezultat in ceva favorabil. Discutiile pe Contractul Colectiv de Munca nici macar nu au inceput.

Invitatia a fost transmisa inclusiv astazi. Discutiile ar fi putut sa inceapa atunci cand cineva s-ar fi aratat interesat de ele. La noi, documentele sunt pregatite inca de ieri pentru a invita toate partile implicate. Repet, sunt discutii, pentru ca negociere, in sensul propriu al termenului, nu este posibila in mod legal", a spus ministrul Sanatatii.

Ce spune Sanitas

Anterior, inaintea intalnirii cu ministrul Sanatatii, presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, a declarat ca ar fi trebuit sa inceapa deja negocierile pentru noul contract colectiv de munca, la care, in functie de propunerile sindicalistilor, ar trebui modificate anumite articole.

"Trebuie sa incepem, sa vedem despre ce este vorba si pe ce picior jucam. Nu vrem sa-l mai semnam in pripa, repede, cum am facut acum doi ani. Vrem sa aducem imbunatatiri, vrem sa vedem ce au mai propus colegii nostri si, in contextul asta sa modificam anumite articole. Bineinteles, cu pro si contra, vor fi tot felul de discutii. Si propun domnului ministru, daca poate, sa fie mai intelept si sa gaseasca solutii, pentru ca asa se face", a spus Barascu.

Liderul sindical a adaugat ca vor continua pichetarile Ministerul Sanatatii in fiecare marti, pana cand angajatii din sanatate vor obtine ce isi doresc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#protest Ministerul Sanatatii, #Voiculescu negocieri Sanitas , #ministrul Sanatatii