Tatal unui fost ministru al Sanatatii a luat 3 infectii din spital cand fiul sau era in Guvern

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 14:13
8900 citiri
Tatal unui fost ministru al Sanatatii a luat 3 infectii din spital cand fiul sau era in Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos, Vlad Voiculescu, prezinta cauzele pentru care pacientii romanii sunt inca mai expusi riscului contractarii de infectii intraspitalicesti decat alti europeni.

Voiculescu povesteste, astfel, ca tatal sau, care a fost internat des in perioada in care el era ministru, s-a ales cu trei astfel de infectii.

"O buna parte din perioada mandatului meu la Ministerul Sanatatii, tatal meu a fost internat in spitale. Spitale de stat, in Bucuresti. Nu am cerut niciodata sa fie tratat altfel decat un pacient obisnuit, iar in vizita am fost doar noaptea, dar cu toate astea sunt sigur ca a fost tratat cu mai multa grija.

Cu toate astea, tatal meu a contractat 3 infectii intraspitalicesti. Acesta este nivelul pe care sistemul nostru sanitar il poate oferi, chiar tatalui ministrului in functie. Cu toata bunavointa unor oameni dedicati si atenti. E important de inteles asta. E important sa stim unde ne aflam, chiar daca statistici sau guverne mincinoase ne spun altceva", a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Fostul ministru prezinta, pornind de la acest fapt, principalele cauze pentru care pacientii romani sunt inca mai expusi riscului de a contracta infectii intraspitalicesti decat oricare alti pacienti din Europa.

"Raspunsul este de gasit in lipsa respectarii normelor de igiena, in consumul excesiv de antibiotice (in spitale, dar si in afara lor), in interesele comerciale ale unor companii si in ignoranta sau dezinteresul organismelor de reglementare si control.

Totul se reduce - asa cum ne spun rapoartele oficiale ale lumii civilizate - la coruptie si proasta guvernanta (=lipsa sau lipsa aplicarii unor reguli!) ", explica Voiculescu.

El arata ca masurile luate in perioada mandatului sau au fost fie blocate, fie nepuse in aplicare si Guvernul PSD-ALDE nu a luat nicio alta decizie in acest domeniu.

"Siguranta pacientului ramane un termen irelevant pentru actualii lideri ai sistemului de sanatate de la noi. Iar asta ne va costa mii de vieti omenesti. Frati, surori, fii, fiice, mame, tati, bunici...", isi incheie Vlad Voiculescu postarea.

Dezvaluirea fostului ministru vine ca reactie la datele publicate de Observatorul Roman de Sanatate, care arata ca suntem in top 5 in Uniunea Europeana la consumul de antibiotice, fapt care favorizeaza aparitia bacteriilor rezistente la tratament.

Romania este in top 5 in UE la consumul de antibiotice. Riscul este urias

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Voiculescu tata infectii spital, #antibiotice romani risc infectii bacterii , #ministrul Sanatatii