V. Voiculescu, despre pacientul cu arsuri grave care a murit in Bulgaria: Ministerul a facut ceea ce trebuia

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 19:30
2691 citiri
V. Voiculescu, despre pacientul cu arsuri grave care a murit in Bulgaria: Ministerul a facut ceea ce trebuia
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Ministerul Sanatatii a facut tot ceea ce trebuie in cazul bucuresteanului cu arsuri grave, care a murit la Sofia, transferand pacientul intr-o unitate unde putea sa primeasca ingrijirea de care avea nevoie, a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Legat de intarzierea cu care ministerul a anuntat decesul pacientului, ministrul a precizat ca aceasta tine de pastrarea confidentialitatii.

"Ce a facut Ministerul Sanatatii pentru acest caz? Ne-am asigurat ca pacientul de 74 de ani este transferat intr-un centru in care poate sa primeasca ingrjirea de care are nevoie.

Legat de reprosurile ca nu am informat presa (despre deces - n.red.) consideram ca aducerea la cunostinta a decesului unei persoane este o problema privata, care tine mai mult de familia acelei persoane.

Daca suntem intrebati, atunci raspundem in masura in care sunt informatii de interes public. Faptul ca am confirmat acest lucru a fost ca deja fusese adus in atentia opiniei publice", a explicat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului, pastrarea confidentialitatii este lege in orice tara civilizata.

"Daca exista solicitari si argumente pentru a face publica starea unei persoane, atunci o facem. Si acum avem pacienti arsi in Europa. Nu cred ca orice familie isi doreste sa faca publice anumite date. Pastrarea confidentialitatii este lege in orice tara civilizata.

Daca o ruda de-a noastra ajunge in spital nu cred ca trebuie sa facem o cerere catre presedintie, guven sau minister ca sa ni se pastreze confidentialitatea. Sunt reguli si trebuie sa le respectam. Orice exceptie o tratam ca atare, daca exista argumente si solicitare", a mai spus ministrul Sanatatii.

Atunci cand i s-a amintit de comunicarea din timpul crizei generate de incendiul de la Clubul Colectiv, Voiculescu a spus ca nu este un exemplu bun.

"Comunicarea din timpul Colectiv nu cred ca este un exemplu bun pentru niciunul dintre noi", a adaugat Voiculescu.

Pacientul transferat in Bulgaria, in 27 august, in urma unei explozii care a avut loc in Sectorul 4 al Capitalei, a murit, pe 12 septembrie, la un spital din Sofia, a anuntat, duminica, Ministerul Sanatatii, care a precizat ca trupul neinsufletit al barbatului a fost repatriat.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Vlad Voiculescu roman mort explozie Sofia, #roman mort Sofia ministru Sanatatii, #roman mort Sofia confidentialitate Vlad Voiculescu , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Si acum avem pacienti arsi in Europa. Cit costa pe zi????