Vlad Voiculescu le cere medicilor sa sustina o petitie impotriva planurilor ministrului Bodog

Sambata, 19 August 2017, ora 21:03
4625 citiri
Vlad Voiculescu le cere medicilor sa sustina o petitie impotriva planurilor ministrului Bodog
Foto: Facebook/Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, le-a adresat, sambata, medicilor si studentilor la Medicina din tara si strainatate un mesaj, solicitandu-le acestora sa sustina o petitie prin care se cere "un proces corect si transparent de selectie a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii".

In mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Voiculescu prezinta rolul comisiilor de specialitate din MS, foruri care, spune el, "pot propune prioritati nationale, strategii si masuri concrete, sunt cele care elaboreaza pachetele de servicii medicale care se asigura, sunt cele care elaboreaza protocoale standardizate la nivel national, sunt cele care stabilesc competentele incluse intr-o anumita specialitate si sunt cele care stabilesc programele de pregatire profesionala".

Citeste si Solutia ministrului Bodog la problemele din Sanatate: Dubleaza numarul comisiilor, iar membrii lor vor fi "personalitati cunoscute"

In cadrul mesajului, fostul ministru ataseaza si textul petitiei pe care o propune spre sustinere medicilor si studentilor de la Medicina, in cuprinsul caruia arata ca prin "Ordinul Ministrului Sanatatii nr.1.355 din 28 Noiembrie 2016, Ministerul Sanatatii a stabilit pentru prima data in istorie criterii clare de selectie a membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii".

"Modificarea propusa de ministrul Bodog anuleaza pur si simplu intregul procesul de selectie si reintroduce sistemul de numiri discretionare in constituirea comisiilor de specialitate.

Astfel, prin propunerea de modificare a OMS 1355/2016: se abroga intreaga metodologie de selectie pe criterii obiective a membrilor comisiilor de specialitate, lasand loc vechiului sistem de promovare pe baza unor criterii care nu au de-a face cu cinstea sau performanta profesionala; se anuleaza posibilitatea ca reprezentantii pacientilor sa fie invitati la sedintele de lucru", se mai spune in petitie.

Tot acolo, se puncteaza faptul ca "este nevoie de profesionisti care nu datoreaza nimic nimanui, profesionisti recunoscuti, integri si curajosi in comisiile de specialitate".

Fata de cele aratate, se propune celor care vor dori sa sustina demersul sa ceara "pastrarea ordinului 1.355 din 28 Noiembrie 2016 in forma actuala!" si "un proces de selectie corect si transparent al membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii!".

Totodata, Voiculescu ii indeamna pe medicii si studentii la Medicina sa mearga la dezbaterea publica de marti, 22 august, ora 11:00, de la Ministerul Sanatatii sau sa ii scrie direct ministrului Bodog.

Postarea lui Vlad Voiculescu a fost distribuita si de fostul premier Dacian Ciolos.

"Un APEL catre MEDICI din partea lui Vlad Voiculescu, fost ministru al sanatatii, impreuna cu care am facut pasi anul trecut pentru a depolitiza si a da obiectivitatea si reprezentativitatea necesara Comisiilor de specialitate din Ministerul Sanatatii. Aceste comisii sunt in pericol sa fie RE-POLITIZATE din nou. Vlad explica CE SE POATE FACE pentru a evita acest lucru", a transmis fostul premier pe Facebook.

Petitia poate fi semnata AICI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vlad Voiculescu petitie comisii MS, #Vlad Voiculescu fost ministru , #ministrul Sanatatii