Rezidentii vor da examen in fata unei comisii conduse de fostul sef CNAS, trimis in judecata pentru o frauda de proportii

Marti, 16 Octombrie 2018, ora 16:41
4360 citiri
Rezidentii vor da examen in fata unei comisii conduse de fostul sef CNAS, trimis in judecata pentru o frauda de proportii
Foto: Facebook/ Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu dezvaluie ca fostul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate Marian Burcea, trimis in judecata de DNA in dosarul decontarilor fictive, este presedintele unei comisii de oftalmologie la examenul sustinut de medicii care au terminat rezidentiatul si vor sa devina specialisti.

"Zilele acestea, medicii care au terminat rezidentiatul sustin examenul ca sa devina medici specialisti. Pe cine a pus oare Universitatea de Medicina si Farmacie presedinte al uneia dintre comisiile de oftalmologie? Pe Marian Burcea. Acel Marian Burcea, fost presedinte CNAS, pe care DNA l-a trimis in judecata in dosarul decontarilor fictive de servicii medicale.

Potrivit DNA, peste 4,5 milioane euro din fondurile CASMB au fost fraudate prin decontarea nelegala a unor servicii de ingrijiri medicale la domiciliu fictive. Asta in timp ce bolnavi aflati in faza terminala sau imobilizati la pat nu beneficiau de servicii pentru ca nu existau fonduri", scrie fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, pe Facebook.

El adauga ca 80 la suta dintre tinerii absolventi de Medicina vor sa plece peste hotare, conform unui studiu al Fundatiei Colegiului Medicilor.

"In tari ca Franta, Germania, Belgia, nu oamenii precum domnul Burcea detin puterea si controleaza ce se intampla cu banii din sistemul sanitar", mai scrie Voiculescu.

Potrivit acestuia, "sunt 19 candidati care vor sustine examenul in fata domnului Burcea. 19 tineri medici care...".

El atasaza si o lista a comisiilor de specialitate, din care reiese ca Marian Burcea este presedintele Comisiei 2 de la Specializarea Oftalmologie pentru cei care vor sustine examenul in 18 octombrie, la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, disciplina Oftalmologie.

In luna iulie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) anuntau ca au finalizat cercetarea in dosarul decontarilor de servicii medicale fictive si au dispus trimiterea in judecata a 59 de persoane, intre care fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Marian Burcea si alti membri ai conducerii CNAS si a Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. De asemenea, au fost trimise in judecata 31 de firme si asociatii.

Citeste si Masonii din dosarul fraudelor de la CNAS: Salut Bebelushule! Se misca ceva?; Ma vad cu un fratior de-al nostru!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Burcea comisie examen rezidenti , #stiri Vlad Voiculescu