Intalnire Obama-Putin: Cativa pasi inainte si un mare dezacord

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 07:18
7194 citiri
Intalnire Obama-Putin: Cativa pasi inainte si un mare dezacord
Foto: Kremlin

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au convenit luni ca fortele lor armate sa poarte discutii pentru a evita potentiale conflicte legate de operatiuni in Siria.

Cei doi lideri au convenit de asemenea sa exploreze optiuni pentru o solutie politica in Siria, dar nu au fost de acord cu privire la viitorul rol al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat un oficial american citat de agentia Reuters.

Obama si Putin s-au intalnit in contextul Adunarii Generale a Natiunilor Unite la New York. Discutiile lor de aproximativ 90 de minute au abordat Ucraina si Siria, cu ambele subiecte obtinand timp egal, a mai precizat oficialul, care s-a exprimat cu conditia anonimatului.

Obama a reiterat pozitia de lunga durata a Washingtonului ca Assad trebuie sa plece si ca nu exista nicio cale spre stabilitate in tara devastata de razboi cu el la putere.

Putin promite sa nu trimita trupe in Siria. Deocamdata

Discutiile politice vor continua intre ministrii de Externe ai SUA si Federatiei Ruse, iar Pentagonul ar urma sa aranjeze discutii intre militari, a mai spus oficialul.

Vladimir Putin, de la tribuna ONU: Sa fie trasi la raspundere cei care au permis propagarea terorismului

Washingtonul pune sub semnul intrebarii intentiile lui Putin in Siria, un vechi aliat al Rusiei, dupa ce Rusia a trimis acolo luna trecuta tancuri si avioane de razboi. Washingtonul bombardeaza obiective ale Statului Islamic de aproape un an, aminteste Reuters.

Putin se pregateste de lovituri aeriene in Siria, daca nu ajunge la un acord cu americanii

Kremlinul dezminte ca Rusia vrea sa bombardeze pozitii ale Statului Islamic

Oficialul a mai precizat ca, pana la sfarsitul reuniunii, intentiile lui Putin erau clare: infrangerea militantilor Statului Islamic si sprijinirea lui Assad.

"Avem claritate asupra obiectivelor lor. Obiectivele lor sunt sa urmareasca ISIL si sa sprijine Guvernul", a spus oficialul american, folosind o referinta alternativa pentru Statul Islamic.

Obama se intalneste cu Putin si are de gand sa ii ceara explicatii legate de Statul Islamic

Asupra Ucrainei, Obama a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a acestei tari si a declarat ca SUA vad o ocazie pentru progrese dupa asa-numitele acorduri de pace de la Minsk.

Dar el si-a exprimat ingrijorarea cu privire la punerea in aplicare a pactului, inclusiv fata de planurile separatistilor de a organiza alegeri locale "ilegale", adauga Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#intalnire Obama Putin Siria Ucraina , #Barack Obama