Henry Kissinger s-a intalnit cu Medvedev si Putin

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 11:38
2547 citiri
Henry Kissinger s-a intalnit cu Medvedev si Putin

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, in varsta de 85 de ani, a fost primit marti la Moscova de noul presedinte Dimitri Medvedev, pe care l-a intalnit prima oara, si de premierul Vladimir Putin, fata de care il leaga o mai veche prietenie.

Presedintele rus este bucuros ca are ocazia de a face cunostinta cu renumitul politician si ca poate discuta cu el despre relatiile ruso-americane, relateaza RIA Novosti.

Kissinger se considera si el privilegiat sa-l intalneasca pe noul presedinte. "Am urmarit cu mare interes parcursul dumneavoastra pana ati devenit presedinte si planurile pe care le-ati schitat in cateva dintre discursurile dumneavoastra. Este important pentru Rusia si este important pentru lume", a declarat Kissinger.

Fostul oficial american coprezideaza impreuna cu fostul premier rus Evgheni Primakov un grup de lucru intitulat "Rusia-SUA: O privire in perspectiva", format anul trecut.

Premierul Vladimir Putin l-a primit si el marti pe fostul secretar american de stat. Nu a fost prima intalnire intre Putin si Kissinger. Cand era presedinte al Federatiei Ruse, Putin s-a intalnit de mai multe ori, in imprejurari informale, cu diplomatul american cu care a discutat despre probleme-cheie din politica internationala.

Moscova si Washingtonul au avut in ultimul timp o serie de dezacorduri, in special legate de planurile americane de instalare a scutului antiracheta in Europa, de extinderea NATO, independenta Kosovo si conflictele separatiste din Georgia.

Kissinger a primit in 1973 premiul Nobel pentru pace pentru rolul sau in negocierea acordurilor de la Paris care au pus capat razboiului din Vietnam.

Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
#Henry Kissinger, #Dimitri Medvedev, #Vladimir Putin, #intalnire, #Moscova, #Washingtonul , #Dimitri Medvedev