Putin l-a invitat pe Trump in Rusia, la 75 de ani de la victoria impotriva lui Hitler

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 13:54
2677 citiri
Putin l-a invitat pe Trump in Rusia, la 75 de ani de la victoria impotriva lui Hitler
Foto: Kremlin

Presedintele rus Vladimir Putin l-a invitat, vineri, pe omologul sau american Donald Trump, intr-o intalnire la Osaka, in marja summit-ului G20, intr-o vizita in Rusia, in mai 2020, cu ocazia marcarii a 75 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste a lui Adolf Hitler, a anuntat un consilier prezidential rus, Viktor Usakov.

"Noi l-am invitat pe presedintele american sa vina la noi la aniversarea a 75 de ani de la Victoria in al Doilea Razboi Mondial, la 9 mai, anul viitor", a anuntat Iuri Usakov la postul rus de telviziune Russia24.

Donald Trump, care s-a intalnit vineri cu Vladimir Putin in marja summit-ului G20 la Osaka, a reactionat "in mod foarte pozitiv" fata de aceasta invitatie, a dat el asigurari.

In deschiderea reuniunii lor bilaterale, presedintele american si-a laudat "relatiile foarte bune" cu Vladimir Putin, in contextul in care Moscova si Washingtonul se confrunta cu o grava criza diplomatica, din cauza unor divergente cu privire la Siria, Ucraina si amestecul rus in alegerile americane din 2016.

Cei doi lideri nu s-au mai intalnit de la primul summit Putin-Trump, la Helsinki, in iulie 2018.

Aceasta intalnire a provocat, la acea vreme, o controversa apriga. Presedintelui american i s-a reprosat atunci, in Statele Unite, un ton considerat prea conciliant.

Trump a afisat vineri o relatie cordiala cu Putin, in marja G20, mergand pana la a glumi pe seama unei eventuale noi tentative ruse de amestec in alegerile prezidentiale din 2020 in Statele Unite.

"Fara amestec in alegeri, va rog", a spus el, intorcandu-se catre presedintele rus.

Donald Trump a reactionat astfel la interpelarea unui jurnalist cu privire la o posibila tentativa de a influenta alegerile din 2020, in contextul in care in Statele Unite sunt in desfasurare anchete in Congres cu privire la legaturi intre echipa de campanie a miliardarului american si Rusia in campania electorala din 2016.

Locatarul Casei Albe a laudat, de asemenea, "relatiile foarte bune" cu omologul sau de la Kremlin, in deschiderea intalnirii lor bilaterale, foarte asteptate, in marja summitului G20.

"A trecut mult timp de cand nu ne-am mai vazut", a constatat Vladimir Putin, subliniind ca administratiile celor doua tari au "lucrat mult" in acest rastimp.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Putin invitat Trump Rusia , #Donald Trump