SUA acuza Rusia de ingerinte in Ucraina, sustinerea regimurilor din Iran, Siria si Coreea de Nord

Marti, 01 August 2017, ora 20:56
4869 citiri
SUA acuza Rusia de ingerinte in Ucraina, sustinerea regimurilor din Iran, Siria si Coreea de Nord
Foto: Facebook/Vice President Mike Pence

Statele Unite nu vor imbunatati relatiile cu Rusia pana cand Administratia Vladimir Putin nu isi va schimba atitudinea fata de Ucraina si nu va inceta sa acorde sustinere regimurilor din "Iran, Siria si Coreea de Nord", sustine vicepresedintele SUA, Mike Pence.

Congresul SUA a adoptat recent noi sanctiuni impotriva Rusiei, urmate de o reactie simetrica a Moscovei.

"Anularea sanctiunilor americane ar necesita, in primul rand, ca Rusia sa anuleze actiunile care au atras impunerea sanctiunilor", a declarat Mike Pence, marti, in cursul unei vizite in Georgia.

"Activitatile ruse in sensul destabilizarii Ucrainei, sustinerea acordata regimurilor care incalca reglementarile internationale, in tari precum Iran, Siria si Coreea de Nord - aceasta atitudine trebuie sa se schimbe", a spus Mike Pence, citat de Reuters, in cursul unei conferinte de presa organizata alaturi de premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikasvili.

"Vom continua sa colaboram strans cu Guvernul Georgiei pentru avansarea politicilor actuale si pentru a facilita aderarea tarii la NATO", a continuat Mike Pence. Rusia se opune acestei miscari.

Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajati, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentantelor ruse din Statele Unite, a anuntat duminica seara presedintele rus, Vladimir Putin, precizand ca Moscova a asteptat "mult timp" schimbarea atitudinii Washingtonului.

Moscova este acuzata de Occident de sustinerea insurgentilor separatisti din estul Ucrainei. Rusia neaga acuzatiile.

Administratia Vladimir Putin ofera sprijin regimului din Siria, condus de Bashar al-Assad, in conflictul cu organizatii teroriste si grupuri insurgente sustinute de Occident.

Statele Unite incearca sa atribuie in mod gresit Rusiei si Chinei responsabilitatea pentru criza din Peninsula Coreea, asociata programelor de inarmare nord-coreene, a acuzat luni Ministerul rus de Externe. "Consideram drept lipsite de fundament incercarile Statelor Unite si ale altor tari de a atribui responsabilitatea Rusiei si Chinei", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Washingtonul "aproape ca acuza Moscova si Beijingul pentru tolerarea ambitiilor balistice si nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreea" (denumirea oficiala a Coreei de Nord -n.red.), precizeaza diplomatia rusa.

Citeste si Trump i-a spus unui senator ca va fi razboi intre SUA si Coreea de Nord. Phenianul isi plimba suspect submarinele

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Pence Rusia relatii SUA , #Donald Trump
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
"SUA acuza Rusia de..." ce face ea in toata lumea.
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1