Cat vrea Putin sa ramana in fruntea Rusiei?

Vineri, 02 Martie 2012, ora 23:04
2676 citiri
Cat vrea Putin sa ramana in fruntea Rusiei?
Foto: Ria Novosti

Premierul rus Vladimir Putin, desi este convins ca va castiga alegerile prezidentiale de duminica, 4 martie, inca nu stie cat are de gand sa ramana in fruntea Rusiei.

Intrebat, intr-un interviu publicat vineri, daca vrea sa candideze pentru un alt mandat si in 2018, Putin a spus ca, daca lucrurile merg bine si oamenii vor, de ce nu? Pe de alta parte, tot el spune ca nu stie daca vrea sa ramana la putere mai bine de 20 de ani.

"Ar fi normal (sa candidez pentru un nou mandat si in 2018 - n. red.), daca lucrurile merg bine si oamenii vor. Iar daca oamenii nu vor si daca situatia nu este tocmai multumitoare, iar daca o persoana nu vrea sa plece de pe un scaun si incalca legea, atunci nu este normal.

Dar nu stiu daca vreau sa stau la putere mai bine de 20 de ani. Nu am luat inca o decizie in acest sens", le-a spus Putin ziaristilor, citat de The New York Times in editia electronica de vineri.

Rocada in Rusia, dupa alegeri: Putin il va desemna pe Medvedev premier

Putin s-a intalnit, vineri, cu jurnalistii straini care l-au intrebat daca va ramane la putere si dupa anul 2018, cand ia sfarsit mandatul pe care, foarte probabil, il va obtine la alegerile prezidentiale de duminica.

Putin, care a mai ocupat fotoliul de la Kremlin intre 2000 si 2008, devenind apoi premier, candideaza din nou pentru presedintie in contextul in care legea fundamentala din Rusia prevede ca un presedinte nu poate ramane in functie mai mult de doua mandate consecutiv.

Vladimir Putin, fericit ca oamenii ies in strada din cauza lui

Insa cum mandatul prezidential a fost prelungit de la patru la sase ani, Vladimir Putin, daca va fi reales atat in 2012, cat si in 2018, ar putea ramane la conducerea Rusiei pana in anul 2024, cand va avea 74 de ani!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vladimir putin presedintie, #Putin alegeri prezidentiale 2012, #Vladimir Putin candidat prezidentiale , #premier Rusia