Ziare.com

Gerhard Schroeder, membru al Academiei de Stiinte din Rusia

Joi, 29 Mai 2008, ora 12:24

   

Gerhard Schroeder, membru al Academiei de Stiinte din Rusia
Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, apropiat al premierului rus Vladimir Putin, a fost numit joi membru al Academiei de Stiinte din Rusia.

Schroeder, in varsta de 64 de ani, a fost ales prin vot secret la care au participat membrii sectiunii de stiinte sociale a Academiei au anuntat agentiile de presa rusa, citate de AFP.

Fostul cancelar militeaza activ pentru o apropiere intre Europa si Rusia.

El a aparat intodeauna bilantul fostului presedinte Putin, in pofida incalcarilor repetate ale drepturilor omului si a unui regres al democratiei in Rusia in ultimii opt ani, care au generat un val de critici in Occident.

"Trebuie sa privim dezvoltarea Rusiei in ansamblu (...). Dupa un deceniu dificil (anii '90), Rusia este pe calea catre stabilitatea si fiabilitate", declara Schroeder cu ocazia lansarii autobiografiei sale, in luna septembrie 2007, la Moscova.

Si numirea sa, in anul 2006, la conducerea companiei insarcinate cu construirea unui gazoduct care leaga Rusia si Germania, pe sub marea Baltica, a fost controversata, deoarece unii o considera un conflict de interese, avand in vedere ca a ocupat functia de cancelar.

Cancelar social-democrat in perioada 1998 - 2005, Schroeder a fost invins de candidata crestin-democratilor, Angela Merkel, la alegerile legislative din septembrie 2005. Ulterior, el s-a retras din viata politica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 640 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor