Vladimir Putin si sotia sa apar in public si dezmint un posibil divort

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 11:24
4897 citiri
Vladimir Putin si sotia sa apar in public si dezmint un posibil divort

Premierul rus Vladimir Putin si sotia sa, Liudmila, si-au facut in acest weekend una din rarele aparitii in public impreuna, parand ca incearca sa spulbere zvonurile persistente despre un posibil divort.

Pretextul l-a constituit un nou recensamant al populatiei, dupa opt ani. Atat familia premierului Putin, cat si cea a presedintelui Dmitri Medvedev au raspuns sambata operatorilor in fata camerelor de luat vederi, in dorinta de a da un exemplu populatiei.

Ambii lideri si sotiile lor i-au informat pe operatorii recensamantului despre varsta, educatia, starea civila, conditiile de domiciliere, locul de munca, implicarea in procesul de migrare, surse de venit, folosirea internetului si a altor mijloace de telecomunicatie si chiar despre modul in care isi administreaza gunoiul - o intrebare adaugata la referendum la insistenta activistilor ecologisti, precizeaza RIA Novosti.

Premierul Vladimir Putin s-a intalnit cu operatoarea pentru recensamant la resedinta sa din Novo-Ogarovo. Sotia, Liudmila Putina, a fost si ea prezenta pentru a fi filmata, intr-una din rarele sale aparitii publice, scrie The Moscow Times.

Putin, in varsta de 58 de ani, s-a casatorit cu Liudmila, 52 de ani, fosta stewardesa, in 1983 si au doua fete. Sotii Putin au fost rar vazuti in public impreuna in ultimii ani, iar in presa au aparut speculatii despre un divort secret si chiar despre faptul ca Putin ar avea de gand sa se casatoreasca cu Alina Kabaieva - fosta campioana olimpica la gimnastica, devenita intre timp deputata -nascuta in anul in care Putin se casatorea cu Liudmila.

Liudmila Putin: "Sunt sota lui"

Cu o luna inainte de a pleca de la Kremlin si de a prelua postul de premier, in 2008, Putin a pus capat zvonurilor spunandu-le jurnalistilor sa nu-si mai bage "nasurile mucoase" in viata lui privata.

In inregistrarea video de sambata, care apare pe site-ul Guvernului, sotii Putin ii spun operatorului de la recensamant ca sunt casatoriti.

"Sunt sotia lui", spune Liudmila, usor stanjenita pe durata mini-interviului si aranjandu-si tot timpul sacoul. Cand a fost intrebata daca este inregistrata casatoria, a clipit des, parand un pic agitata.

Vladimir si Liudmila Putin fusesera vazuti ultima oara in public la un concert de muzica pop, anul trecut.

Inainte de aceasta, cuplul se intalnise cu patriarhul ortodox Kirill si au aparut zvonuri ca au cerut permisiunea Bisericii ca sa divorteze. Viata personala a lui Putin este complet ascunsa de ochii lumii, mai ales ca, in calitatea sa de premier, nu este obligat de protocol sa-si ia sotia la evenimentele internationale. Presa centrala nu relateaza despre viata privata a premierului.

Luna trecuta, Biserica ortodoxa rusa a trebuit sa nege zvonurile care circulau pe internet potrivit carora Liudmila s-ar fi calugarit si ar fi fost numita de patriarh stareta la una dintre manastiri.

In cele aproximativ 11 minute cat dureaza chestionarul, sotii Putin au momente cand vorbesc intre ei, rad, se consulta, ba isi si soptesc ceva la un moment dat, dar nu se ating. Stau pe o canapea, iar premierul mangaie, se joaca si tine mai tot timpul dupa gat un caine mare, negru.

Intrebata ce limbi straine cunoaste, Larisa (cum este numita pe site-ul Guvernului) Putina raspunde ca germana, spaniola si franceza, iar premierul face in gluma observatia, usor ironic, ca "nu este deloc modesta". "Dar este adevarat", spune Putina.

Camera in care au primit presa si pe operatoarea pentru recensamant este simpla, mobilata un pic desuet, cu un televizor model vechi care se vede intr-un colt, cu o perdea lunga, alba, la fereastra, totul parand sa demonstreze ca fostul spion KGB duce o viata ca orice rus obisnuit. Premierul este imbracat tip sport, cu un bluzon, sotia este ceva mai eleganta si are un colier la gat. Amandoi sunt imbracati in culori apropiate, o nuanta de maro deschis.

Operatoarea care face recensamantul - o tanara cu esarfa albastra si taior bleumarin, care s-a prezentat Evghenia - i-a informat pe sotii Putin ca recensamantul a inceput la 14 octombrie la miezul noptii, astfel incat toate raspunsurile trebuie sa fie pertinente cu aceasta data. Una dintre intrebarile ei l-a facut pe Putin sa stea pe ganduri: "Pe 14 octombrie, erati acasa si daca nu - de ce si unde erati?". Apoi, premierul si-a amintit: "Da, eram la Soci, lucram, m-am intalnit cu membrii Comitetului Olimpic International".

Usor incurcata, operatoarea il intreaba apoi care ii sunt sursele de venit. "Slujba mea, nu am alte surse de venit", raspunde Putin.

Ca fost sef al Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), Putin primeste si o pensie militara de circa 2.000 de euro, in afara de salariul de premier. Potrivit declaratiei de avere, Vladimir Putin a castigat anul trecut 3,89 milioane de ruble (aproape 99.000 de euro).

Premierul are un teren de 1.500 metri patrati si un apartament de 153,7 metri patrati, precum si un garaj de 18 metri patrati. Are si doua masini Volga din anii '50, o masina de teren Niva si o remorca. Presa occidentala a citat in 2007 un analist rus, Stanislav Belkovski, care sustinea ca Putin are pachete mari de actiuni in companii petroliere ruse si deci o avere uriasa. Analistul spunea ca informatia provine de la surse de la Kremlin, dar Putin a dezmintit categoric si a ras pe tema acestor speculatii.

Si Medvedev a participat la recensamant

Presedintele Dmitri Medvedev, la randul sau, s-a intalnit la resedinta sa de la Gorki cu o operatoare de la recensamant, careia i-a oferit ceai si fursecuri inainte de a-i raspunde la intrebari.

Pe site-ul Kremlinul sunt postate cateva fotografii, care arata o ambianta mult mai luxoasa decat cea de la resedinta lui Putin - fata de masa alba, serviciu scump de portelan, draperii grele. Medvedev este in costum, cu cravata, sotia intr-un sacou elegant alb.

Potrivit Moscow Times, Medvedev i-a povestit operatoarei cum el insusi a lucrat la un recensamant, in 1989. Medvedev a spus ca a avut nevoie de o saptamana pentru a sta de vorba cu oamenii din fiecare apartament al cladirii ce-i fusese alocata, dar in final a reusit.

"In cele din urma, am dat de cei care nu raspunsesera imediat - eram un tip insistent si aveam mai mult timp, fiind absolvent", a declarat Medvedev, citat de RIA Novosti. "In cele din urma, au deschis usa si mi-au dat toate datele", a relatat presedintele rus.

Alte figuri publice care au participat deja la recensamantul programat sa dureze doua saptamani sunt guvernatoarea de Sankt Petersburg, Valentina Matvienko, si patriarhul ortodox Kirill, anunta site-ul oficial al recensamantului. Kirill a tinut sa risipeasca temerile unor credinciosi ca participarea la referendum ar fi un pacat, dand exemplul parintilor lui Isus, pe care participarea la un referendum roman i-a dus la Bethleem in noaptea cand s-a nascut Isus, potrivit Evangheliei dupa Luca. Kirill a tinut sa mentioneze ca regreta ca recensamantul nu include si o intrebare despre religie.

Datele recensamantului, care se va incheia la 25 octombrie, vor fi cunoscute in aprilie. Ultimul recensamant, organizat in 2002, a indicat o populatie de 145,2 milioane, dar serviciul statistic al statului a estimat anul trecut ca in prezent populatia a scazut la 141,9 milioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Vladimir Putin divort, #Vladimir Putin recensamant , #premier Rusia